Social

„Nu este primul caz”. Avocatul Poporului s-a autosesizat după ce un copil a fost agresat de taxatoare

Avocatul Poporului s-a autosesizat, după ce un copil de 10 ani a fost agresat de taxatoare, deoarece nu a vorbea limba rusă. Conform biroului ombudsmanului, nu este primul caz când este sesizat despre comportamentul necorespunzător al angajaților Regiei Transport Electric Chișinău față de minori, potrivit Realitatea.md.

„Avocatul Poporului pentru drepturile copilului s-a sesizat din oficiu în scopul examinării cazului respectiv după competență.

În acest context, Ombudsmanul Copilului a sesizat Regia Transport Electric Chișinău pe acest caz și a înaintat o solicitare pentru a cerceta toate circumstanțele și acțiunile întreprinse de instituție întru respectarea și protecția drepturilor copiilor în transportul urban”, notează Avocatul Poporului.

De asemenea, ombudsmanul îndeamnă factorii de decizie din RTEC să întreprindă „toate acțiunile posibile în vederea prevenirii cazurilor de abuz din partea angajaților față de copii”.

Vă amintim că un minor a fost dat jos din troleibuz, deoarece nu a înțeles taxatoarea vorbitoare de rusă. Incidentul a avut loc pe ruta nr. 4 din Capitală.

Menționăm că incidentul s-a produs duminică, 13 august, la ora 18:34. Copilul de 10 ani se întorcea de la un amic, iar taxatoarea s-a adresat în limba rusă, pe care minorul nu o cunoaște.

De asemenea, Regia Transport Electric Chișinău a anunțat că s-a autosesizat, după ce taxatoarea a agresat și a dat jos din troleibuz copilul, deoarece nu vorbește rusa. Totodată, instituția a deschis o anchetă internă.

Purtătoarea de cuvânt a RTEC, Felicia Rusu, a comunicat că s-a luat legătura cu mama copilului. Conform ei, Regia Transport Electric va întreprinde „toate măsurile necesare”

Angajata RTEC este originară din Ucraina. Regia Transport Electric Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *