Actualitate

Rusia este o țară de hoți, violatori și criminali

Scrisoarea unui prieten ucrainean

Să vă spun ce îmi vine în cap, când îmi spune cineva despre marele “balet rusesc”. Unul dintre cele mai oribile cazuri de viol a cinci fete de 15-16 ani din Borodyanka, care au fost maltratate de mercenarii lui Kadyrov, apoi lăsate să moară pe drum. Ascultați cum vorbeau acești monștrii despre această oroare în interceptările lor telefonice.

De fiecare dată când cineva îmi spune despre “marii compozitori ruși”, le voi spune povestea unei fete și a fratelui ei mai mic, în fața cărora a murit mama lor în subsolurile din Mariupol. Zile întregi, acești copii au fost obligați să stea lângă corpul mamei decedate pentru a se ascunde de bombardamente.Le voi spune povestea băiatului din Gostomel, în fața căruia soldații ruși au tras în tatăl său. Apoi au vrut să-l omoare și pe el, dar a supraviețuit. O să le spun povestea fetei împușcate în față de hoardele rusești. Povestea unui copil care a fugit cu bunica cu o barcă. Bunica s-a înecat singură, iar băiatul a fost căutat aproape o lună.

The Bucha massacre: the worst of the Ukraine war in pictures |

Asta le voi spune eu când voi auzi de “marii compozitori ruși. “De fiecare dată când îmi vorbiți despre “mare pictură rusească”, vă voi vorbi despre ucrainenii pașnici împușcați în spate în cartierul Makarov. Înainte de a-i doborî, monștrii le-au legat mâinile. Le voi povesti despre cadavrele de pe străzile din Bucha, Irpen, Gostomel, Mariupol… Sute de oameni torturați și uciși, imagini pe care nu i-am văzut niciodată într-un război sau în filmele horror. Copii violați cu mâinile legate, aruncați în morminte comune în cartierele rezidențiale. Morminte comune pline de civili, în mijlocul orașelor care, înainte de sosirea hoardei monștrilor, erau orașe confortabile și sigure.

A killed woman in Bucha.

În Irpen, au aruncat corpurile civililor pe care i-au ucis și masacrat cu tancurile. Când Mariupol va fi eliberat, vom fi cu toții șocați de amploarea dezastrului pe care l-au provocat acești nenorociți. Cum poți trăi acum după ce ai văzut aceste orori? Nu-mi vine să cred că trăim în secolul 21 și asistăm la o asemenea barbarie. Asta o voi sa spune de acum înainte, despre “marea pictura ruseasca”.

De fiecare dată când mi se spune despre „marele teatru rusesc”, voi povesti despre femeile din cartierul Brovarsky, unde hoții ruși au furat acoperișul său metalic de pe casa a doi pensionari. Tancurile și vehiculele blindate ale „a doua cea mai mare armată din lume”, erau încărcate cu prada din casele ucrainilor. Telefoane, tablete, televizoare, mașini de spălat, covoare, bijuterii, sticle de lichior, tigăi, haine, jucării, pantofi furați – tot ce au putut găsi și fura acești hoți și maniaci. După ce ajung în Belarus, trimit prada familiilor lor din Rusia. O parte din bunurile furate pe care le vând în bazarul din Belarus. Asta le voi spune eu, când cineva îmi va vorbi despre “marele teatru rusesc”.

De fiecare dată când cineva vorbește despre “marea cinematografie rusească”, le spun despre caii uciși brutal în grajdurile din regiunea Kievului. Despre animalele înfometate și însetate din Yasnogorodka. Aceste animale au fost arse de vii. Despre câinii Alabay uciși și mâncați de ocupanții ruși. Da, da, câinii Alabay! Despre asta le voi răspunde când îmi va vorbi cineva la “marele film rusesc”.Ori de câte ori îmi vorbiți despre „măreția literaturii ruse”, le voi povesti despre zeci de conversații interceptate între soldații ruși și mamele și soțiile lor. Conversații pentru care există doar înjurături. Conversații în care soțiile le fac comenzi ce să fure din casele ucrainene. Conversații în care mamele râd în timp ce fii lor le spun cum colegii lor violează femeile ucrainene. Iată ce le voi spune când îmi vor vorbi de „marea literatură rusă”.

Nu mai există mare cultură, literatură, cinema, pictură, teatru și balet rusesc. Există o țară de orci, hoți, violatori și criminali. Sălbatici care nu au ce căuta în lumea civilizată a secolului 21!O țară de barbari, care așteaptă ordine de la Kremlin să omoare și să distrugă tot ce le iese în cale. Asta pot face cel mai bine, așa zișii oameni, pentru că nu sunt capabili să facă altceva în secolul 21.

Un popor care și-a ucis propriile personalități culturale și științifice și care, de secole, a răspândit teroare oriunde a pus piciorul. Acești monștri nu se vor opri în Ucraina și vor răspândi teroare dacă nu îi oprim. Acesta nu este un război, pentru că un război se poartă după anumite reguli. Acesta este un genocid, iar cei mai mari oameni din lume sunt martori la acest masacru.

NATO trebuie să înțeleagă asta, pentru că tot ce se întâmplă nu se supune tratatelor și regulilor. Moartea acestor oameni este doar pe conștiința poporului rus, ci și pe cea a tuturor liderilor europeni care au cochetat cu monstrul de la Kremlin. Preluat de pe Pagina lui Lilian Negura

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Foarte bine, domnule Negura, povestiti toate acestea insa cu precadere fratilor nostri moldoveni! Daca acum, in anul 2022, cand se petrec asemenea atrocitati desi fiecare are deja un smartphone, desi fiecare poate accesa internetul, desi orice miscare este retinuta de sateliti carora nu le scapa mai nimic, hai sa ne imaginam ce atrocitati s-au petrecut la ocuparea Basarabiei de catre rusi in 1940 – cate orori nici macar nu au fost vazute de cineva! Dar pana si ororile facute in vazul tuturor au fost uitate… Ce a ramas in amintirea moldovenilor e imaginea jandarmului roman, care cica ii obliga sa salute cu caciulile in mana, si imaginea eliberatorului rus, pe care il celebreaza la fiecare zi de 9 mai.

    1. Eu sunt convins că ăștia care își zic moldoveni și trăiesc în RM n-au nicio legătură cu Moldova și cu România. Ei sunt niște mancruți lobotomizați, niște matrioști ale ruskii mir. Ei au rupt orice legătură cu neamul chinuit al românilor basarabeni deportați, înfometați și uciși de ocupantul rus. Sunt ca și câinele lui Pavlov dând din coadă când apare vreun rusnac în preajmă. Se complac și s-au complăcut permanent în mocirloasa ruskii mir. Nu au demnitate națională, nu au trecut și nu au viitor. Am fost și continuu să fiu unionist. Dar cum poți să te unești cu asemenea macrutizați, mai ales în această perioadă cumplită pe care o trăim, periculoasă pentru orice națiune est europeană??? Ăștia sunt în stare să trădeze fără să clipească și să înjunghie pe la spate soldatul român venit să îi apere. Le doresc să aibă parte de ceea ce dau dovadă că le lipsește din plin: minte și demnitate națională. Și guvernanților din România le doresc multă minte de asemenea: să insiste pe schimbarea numelui acestei „țări” la o eventuală aderare (ad calendas gaecas) la UE.

  2. Ați schimbat formatul ziarului, foarte elegant dar ați făcut în așa fel încât comentariile la articolele mai vechi să nu se mai poată vedea. Probabil deranjau, e și asta o formă de cenzură. O să comentați în curând pe aici doar cei ce o să vă felicitați între voi despre ce frumoși și ce deștepți sunt maldavenii, cum știu ei să prostească pe toată lumea prin tactica victimizării și cerșitului la nivel statal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *