CSI / RusiaRăzboiUcraina

Numărul soldaților ruși care s-au predat ucrainenilor s-a dublat înaintea contraofensivei așteptate a Kievului

Vitali Matvienko, reprezentant al Departamentului pentru Tratarea Prizonierilor de Război de la Kiev, a declarat că soldații ruși au solicitat predarea voluntară de două ori mai des și este direct legat de pregătirile pentru o contraofensivă.

Declarația este citată de Radio Europa Liberă, unde a vorbit pe 20 aprilie. Potrivit lui Matvienko, numărul maxim scăzuse tocmai în martie 2023.

”Apoi am înregistrat peste 3.000 de dezertării, iar această tendință continuă în aprilie. Dacă comparăm cu decembrie 2022, când au fost înregistrate 1.500 de predări, atunci în martie avem peste 3.000”, a menționat el.

Se asemenea, el a menționat și numărul total de ocupanți care au preferat să se predea Ucrainei decât să comită crime de război împotriva civililor. Pe parcursul celor șapte luni de funcționare a fundației „Vreau să trăiesc”, 15.000 de ruși, inclusiv militari ruși și rudele acestora s-au predat Ucrainei.

Pe de altă parte, rușii au intensificat bombardamentele din sudul Ucrainei, deoarece intră în panică în legătură cu viitoarea contraofensivă a armatei ucrainene. În acest fel, încearcă să împiedice Forțele de Apărare ale Ucrainei să se pregătească pentru asta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *