CSI / RusiaRăzboiUcraina

O firmă din China a cumpărat cupru din teritoriile ucrainene anexate de Rusia

O companie din China a cumpărat cupru în valoare de cel puţin 7,4 milioane de dolari de la o uzină amplasată în regiunea din Ucraina anexată de Rusia, care este vizată de sancţiunile occidentale, arată datele vamale ruseşti analizate de Reuters.

China nu a impus niciun fel de restricţii cu privire la schimburile comerciale cu Rusia, însă SUA au ameninţat că vor trece pe o listă neagră companiile care vor fi descoperită că încalcă sancţiunile sale şi, de asemenea, a avertizat Beijingul să nu aprovizioneze Moscova cu bunuri interzise conform legislaţiei SUA.

Datele vamale analizate de Reuters arată că firma chineză Quzhou Nova a cumpărat cel puţin 3.220 de tone de aliaj de cupru, cu o valoare totală de 7,4 milioane de dolari, de la uzina de inginerie metalurgică de la Debaltsevsky, în perioada cuprinsă între 8 octombrie 2022 şi 24 martie 2023.

Uzina respectivă este amplasată în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, în apropiere de graniţa cu Lugansk. Aceste date sunt o primă dovadă a schimburilor comerciale efectuate de China cu regiunile din Ucraina anexate de Rusia după izbucnirea războiului în data de 24 februarie 2022. Quzhou Nova, o firmă cu activităţi de tranzacţionare şi producţie din oraşul Quzhou, în provincia Zhejiang, estul Chinei, a declarat pentru Reuters că nu are afaceri care să aibă legătură cu importul şi exportul de aliaj de cupru.

Cu toate acestea, o sursă de la fabrica Debaltsevsky a dezvăluit, sub protecţia anonimatului, că există un atelier de metalurgie neferoasă în interiorul uzinei.

Sursa nu a dorit să comenteze cu privire la livrarea de aliaj de cupru către China, spunând doar că aceste informaţii constituie ”un secret comercial”.

Atât Doneţk, cât şi Lugansk se numără printre cele patru regiuni din Ucraina pe care preşedintele Vladimir Putin le-a alipit Rusiei.

Ucraina, aliaţii săi occidentali şi majoritatea covârşitoare a ţărilor din Adunarea Generală a ONU au condamnat drept ilegală anexarea de către Rusia a celor patru regiuni din Ucraina.

La data de 21 februarie 2022, cu trei zile înainte de debutul invadării Ucrainei, SUA au impus sancţiuni care interzic importurile sau exporturile din aşa-numitele Republici Doneţk şi Lugansk. Două zile mai târziu, Uniunea Europeană a anunţat o interdicţie privind importurile de bunuri din cele două regiuni, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Chiar dacă companiile chineze sunt libere să facă comerţ cu firme din regiunile ucrainene controlate de Rusia ele riscă să fie adăugate pe lista neagră a Occidentului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. De asta-mi place China, stiu ce vor, sint isteti si munces, muncesc si din not muncesc. Daca vizitati China va lamuriti in primele 5 minute.

    1. Da, si de aceea te consider a fi un bou. Daca toate tarile ar proceda precum China, in urmatorii 50 de ani planeta asta ar fi de nelocuit, supravietuitorii ar mai putea umbla pe afara doar in costum de cosmonaut si s-ar hrani cu sobolani… “Muncesc”! Si? Muncesc doar chinezii, sau cum? Pe vremea Mineriadei se scanda o lozinca ce se potriveste perfect la subiect: “Noi muncim, nu gandim!”.

      1. Boul asta te-ar aduce la realitate repede daca ai fi pe aproape. Nefiind te las sa zaci in propria-ti prostie, norocul nostru, putini Romani sint la fel de cretini ca tine.

  2. Acest limbrik rusofon ce își spune „kamikaze” e la job aici, postează și el pentru vreo două suluri de hârtie igienică pe zi. Ce poți să ceri de la un spălat pe creier (dacă îl are sau l-a avut vreodată) a cărui principală grijă e să-și pupe-n cur călăii neamului???

  3. Da mai wanker stai cu sula-n mina si astepti sa-ti cada-n gura. Te-as trimite la Norilsk sa-ti revii din atrofie tantalaule.

    1. Cu un superidiot nu e bine să te pui. Are mintea odihnită și permanent dreptate. Deci, da, mare dreptate ai uăi kakahaze!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *