ActualitateSănătate

o mare companie scapă de șefi și le cere angajaților ‘să se autoorganizeze’

Gigantul farmaceutic german Bayer se confruntă cu o perioadă dificilă din punct de vedere economic și face acum câteva schimbări structurale, conform unui articol din Business Insider. Planul este de a reduce birocrația corporativă, de a implementa unele restructurări, de a da angajaților o autonomie mai mare și de a permite businessului să inoveze eficient.

Directorul executiv Bill Anderson: “Angajăm oameni foarte educați, instruiți, apoi îi punem în aceste medii cu reguli și proceduri și opt straturi de ierarhie. Apoi ne întrebăm de ce marile companii sunt așa de cele mai multe ori”, a spus el într-un interviu pentru Business Insider. Anderson a spus că angajații, în special cei de la marile companii, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la această structură tradițională, deoarece organigrama într-un context corporativ clasic este aranjată în sus, începând de jos și mergând până sus. Bayer susține că au puțin sub 100.000 de angajați. „Oamenii iubesc compania; le place tipul de cultură și știința și angajamentul față de pacienți, dar practic au spus: ‘Din ce în ce mai mult, nu putem face nimic. Este doar prea greu să faci rost de ideile aprobate sau trebuie să te consulți cu atât de mulți oameni pentru a face ceva să se întâmple’”, a spus el. CEO-ul a spus că intenționează să reducă regulamentul corporativ. Reglementările companiei au peste 1.300 de pagini. „De fapt, este mai lung decât „Război și pace” și mult mai puțin interesant”, a spus el. Anderson intenționează, de asemenea, să renunțe la managerii „de mijloc” și să ofere angajaților flexibilitate în alegerea proiectelor.

Autoorganizarea În New Jersey, unii angajați Bayer au primit o idee despre noua structură Potrivit articolului, angajații au fost aranjați în cerc și au avut șansa de a sta în centru pentru a prezenta o idee. Angajații au fost rugați să se alăture colegilor lor în centrul cercului dacă au fost interesați de ideea lor. „Vrei să te auto-organizezi”, a spus un trainer în timpul acestei sesiuni, potrivit Wall Street Journal.

Numărul de manageri care o să fie concediați nu a fost făcut public de către firmă. WSJ susține că mii de manageri din SUA vor fi realocați altor locuri de muncă și că alte funcții vor fi reziliate. Reduceri de cheltuieli de până la 2 miliarde de euro Corporația germană a declarat în martie că propunerea lui Anderson ar reduce cheltuielile organizaționale cu aproximativ 2 miliarde de euro. Acțiunile Bayer au scăzut cu peste 50 la sută în ultimul an, de la 60,40 euro la 27,64 euro. În special, afacerea gestionează datorii de aproximativ 34 de miliarde de euro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *