Bună Dimineața

O potârniche, înarmată cu automatul „Kalașnikov”…

Ați auzit de niște păsări dintr-o pădurea care ar fi ocupat cu tancurile altă pădure pe care să o fi declarat pădurea lor strămoșească?

Ați văzut de vreo găină care să ceară declararea cotcodăcitului ei drept a două cântare oficială (de stat) pentru priveghetori? Sau invers?

Ați văzut de vreo cioară, înarmată cu un automat „Kalașnikov”, care să-i ceară unei ciocârlii să croncănească în limba ei? Sau invers?

Ați văzut de vreo pitulice, înarmată cu un automat „Kalașnikov”, care să-i ceară unei coțofene să cânte în limba ei? Sau invers?

Ați văzut de vreo potârniche, înarmată cu un automat „Kalașnikov”, care să ocupe cuibul unei rândunici și să-l declare cuib autonom?

Ați auzit de conflicte interetnice între păsările cerului, pădurii și câmpiilor?

Ați auzit că o armată de potârnichi să urce pe tancuri și să intre în lanul vecin pentru a-și apăra conaționalele de fărădelegile ciocârliilor?

Ați auzit de un pițigoi, intrând cu tancurile în cuibul unui sticlete, scandând: „Noi te-am eliberat!”?

Ați auzit o mierlă, cerându-i unei priveghetori să cânte pre limba ei: „Cântă po-celoveceski!”?

Ați auzit de vreun graur care să fie arestat de ciocănitoare și trimis în Gulag fiindcă susține că el cântă pre limba graurilor?

E adevărat, sunt și excepții, dar irelevante. Cucul, de exemplu, are o reputație proastă, dar el măcar nu se laudă vreodată că este un cuc eliberator. Și nici nu cere referendum privind statutul cuiburilor în care-și lasă ouăle.

În natură, în lumea păsărilor, lucrurile sunt aranjate mai just decât în societatea umană. Între păsările cerurilor există o armonie perfectă: fiecare pasăre cântă pre limba ei. Nu am auzit ca o pasăre să renunțe la limba ei și să cânte ca altă pasăre. Nu am auzit, de exemplu, ca pitulicea să zică că-i bufniță. Și să cânte ca bufnița. Sau să zică că-i pisică și să mieune ca pisica.

În societatea umană există asemenea anomalii.

Nu dau alte detalii ca să nu fiu numit fascist și nepot al legionarilor fasciști…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *