UE / Nato

Exemplu pentru Moldova! O țară din UE îi va lăsa fără cetățenie pe cei care sprijină războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei

Saeima (Parlamentul) Letoniei a aprobat amendamente la Legea cetăţeniei, care permit privarea de cetăţenie a celor care susţin crimele de război împotriva unui stat democratic, relatează  Delfi

Președintele leton Egils Levits a susținut inițiativa de a priva cetățenia acelor rezidenți care susțin o invazie rusă pe scară largă a Ucrainei.

El și-a exprimat încrederea că, de-a lungul timpului, numărul rușilor din țară care susțin Ucraina crește, pe măsură ce încep să înțeleagă ce se întâmplă cu adevărat.

Cred că acei ruși care trăiesc în Letonia ar trebui să ia o anumită poziție. Și cei mai mulți dintre ei au făcut-o, pentru că într-o astfel de situație nu poate exista nici un efect de neutralitate. Dacă este neutru, atunci nu a înțeles esența“, spune Levits.

El a afirmat că printre rușii letoni există o parte care adoptă o poziție clar pro-ucraineană și există o minoritate care susține poziția rusă.

Înseamnă că se află în afara spectrului democrației. Spectrul democratic se bazează pe noțiuni de corectitudine. Și susținerea unei idei clar inechitabile înseamnă că nu ești democrat“, a adăugat el.

Președintele Letoniei și-a exprimat încrederea că, în timp, numărul rușilor care susțin Ucraina crește în țară, pe măsură ce încep să înțeleagă ce se întâmplă cu adevărat.

„Democrația este apărată și cei care reprezintă o amenințare pentru ea sau cei ale căror opinii sunt în mod clar contrare principiilor democrației – aș spune că trebuie să ne uităm la cei care exprimă astfel de opinii care sunt în afara acestui spectru democratic și acesta este, de asemenea, destul de agresiv”, a rezumat Levits.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Amenințarea pentru Moldova pro-europeana, adică pentru segmentul care o susține pe d-na Maia Sandu, vine atât din partea rusofonilor, gagautilor, cât și din partea dodonistilor, voronistilor, SORosistilor, platonoMorariistilor. In prezent, putinismul otrăvește mințile moldovenilor. Se manipulează in draci! Deloc întâmplătoare declarațiile penalilor puscariabili Dodon, Sor, Tauber etc “la toamna, va fi tămbălău mare”. Stiu sculele kremlineze că Hoarda Nepereche a lui Putin Han va poposi in coastele RMicii. Și mai știu că moldovenii sunt o plamada de cea mai proasta calitate. Ușor de manipulat, ușor de inghitit. Vai de capul nostru/vostru!

  2. Metoda Letoniei categoric nu poate fi aplicata intr-o tara precum Moldova. Nu se poate lasa fara cetatenie 3/4 din populatie. Ca sa parafrazez o zicala a burilor: poti scoate moldovanul din Rusia, dar nu Rusia din moldovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *