Actualitate

Omul săptămânii: Nicolae Avram, președintele Centrului Cultural „Vatra”

„… Nicolae Avram, președintele Centrului Cultural „Vatra”, este una dintre aceste flori rare. În calitatea sa de șef al Misiunii Economice a R. Moldova în Belgia, el a cutreierat Europa, în cruciș și în curmeziș pentru a înțelege prin ce se caracterizează spiritul european în cultură. Ani întregi a tot meditat asupra a ceea ce azi numim destinul european al R. Moldova ca, într-un sfârșit, să ajungă să elaboreze un proiect unic în felul lui…” (Constantin Tănase)

Nicolae Avram s-a născut la 2 aprilie 1961, în satul Lozova, r-nul Strășeni, într-o familie numeroasă și prietenoasă. A făcut gimnaziul la Lozova, apoi și-a continuat studiile la Colegiul de Silvicultură din Camenca. Voia să fie pădurar, ca, de altfel, și tatăl său. Studiile superioare și le-a făcut la USM, Facultatea de Comerț. A lucrat în domeniu, a ctitorit diverse firme și asociații de comerț. În anul 1993 devine director general al Concernului „Moldacom” și activează în diverse direcții ale economiei naționale.

Este filosof în gândire și în fapte, îi place frumosul și e un promotor al culturii și tradițiilor naționale românești. Proiectele sale de suflet: „Vatra Neamului” (Chișinău), „Vatra Neamului” (București), Complexul Etno-Cultural „Vatra” (între Strășeni și Bucovăț) oferă oportunități nu numai în business, dar, în special, în domeniul culturii și tradițiilor noastre naționale.

Nicolae Avram are o familie frumoasă: soția Lilia, fiii Nicu și Ștefan, nora Eugenia, nepoțica Daria, pe care-i iubește necondiționat.
Nicolae Avram, prin proiectele de la „Vatra” a unit cele două maluri ale Prutului: prin muncă asiduă, prin dragoste de neam, prin limba română, prin valorile, pe care le promovează.

Anii vin și trec… Nu fiți trist, domnule Nicolae Avram, vârsta pe care o aveți vă permite să fiți fericit și să veniți cu noi și noi proiecte.

La Mulți Ani!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *