Actualitate

Opinie: Modificările fiscale vor subvenționa serios companiile

Potrivit lui, acesta este un suport destul de mare pentru companii. „În situația când bugetul este cu un deficit destul de mare și să mergi la asemenea pași, în viziunea mea este un act de eroism numai nu știu cât o să poată bugetul să suporte toată perioada aceasta de scădere a taxelor și impozitelor”, spune antreprenorul. Iurie Mihalachi speră că acest lucru o să ducă la o majorare de încasări în administrarea taxelor și impozitelor și prin aceasta se vor majora veniturile la buget. În cazul dat, când companiile păstrează banii în capital, acestea au posibilitatea să mărească salariile.

Directorul Institutului Economiei de Piață, Roman Chircă, consideră că fenomenul salariilor în plic are o amploare foarte mare și doar o măsură de reducere a contribuției la fondul asigurărilor sociale nu este în măsură să contribuie la eradicarea totală a acestui fenomen, însă este o abordare potrivită. „Poate o parte din întreprinderile mici și mijlocii vor fi motivate să treacă în zona albă”, spune Roman Chircă. În opinia lui, această modificare este o motivație pentru că pe lângă tot felul de campanii sterile gen „Nu lua salariul în plic”, este o soluție eficientă.

Marți, la un briefing de presă după ședința săptămânală a Partidului Democrat, premierul Pavel Filip, prim-vicepreședinte al formațiunii, a declarat că impozitul pe venit aplicat persoanelor fizice va fi redus de la 18% la 12%. Contribuția angajatorului la bugetul asigurării sociale de stat urmează a fi redusă de la 23% la 18%, iar scutirea personală privind impozitul pe venit va fi majorată până la 24 de mii de lei.

Sursa: ipn.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *