Actualitate

Patru elevi români au creat robotul ecologist. Folosește energie regenerabilă și salvează o specie de pești pe cale de dispariție

 Ei au creat un robot care are 20 de motoare şi foloseşte energie regenerabilă pentru a hrăni peştii automat, curăţă bazinul acestora, reglează calitatea apei şi separă peştii ajunşi la maturitate.Toată lumea spune despre ei că sunt geniali.

Îi cheamă Alexandra Buruiană, Mihai Profir, Robert Enache şi Dănuţ Constantin Oprea, au doar 17 ani, sunt din Galaţi şi îi uneşte o pasiune comună de mare viitor: robotica.

Învaţă în clasa a XI-a la două licee prestigioase din Galaţi şi au reuşit performanţa de a se califica la olimpiada internaţională după o mulţime de peripeţii şi după ce câţiva oameni cu suflet au decis să le asigure fondurile necesare pentru cercetare şi pentru a participa la olimpiada naţională din vara lui 2017, competiţie pe care au câştigat-o detaşat, şi, acum, pentru a merge să concureze tocmai în America Centrală, la San Jose.

Alexandra Buruiană, singura fată din echipa naţională de robotică a României învaţă la Colegiu Naţional „Vasile Alecsandri“ din Galaţi şi nu este pasionată doar de robotică, ci excelează şi la materii conexe precum matematica, informatica şi fizica. „Îmi place să studiez, îmi place să mă distrez, sunt un tânăr normal din toate punctele de vedere. Robotica înglobează foarte multă ştiinţă, dar şi foarte multă distracţie. Probabil de asta m-a atras“, spune Alexandra.

Robotul pisicultor

Vedeta echipei este robotul creat de Alexandra Buruiană, Mihai Profir, Robert Enache şi Dănuţ Constantin Oprea. Numele lui este „Hot Steel“ şi este un fel de inginer piscicultor. Adică ştie să crească peşti ca nimeni altul, iar principala lui ţintă este salvarea speciilor pe cale de dispariţie. De altfel, tema competiţiei din Costa Rica este „Sustainabots“, dat fiind că maşinăriile concepute de concurenţi trebuie să se subordoneze obiectivului de a încerca să rezolve, fie şi măcar în parte, probleme spinoase cu care se confruntă omenirea în prezent precum: schimbările climatice, energia verde, biodiversitatea, poluarea, oraşele industriale curate şi perpetuarea vieţii pe Terra.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *