Eveniment

PDM lansează campania “Zâmbete pentru copii”

În toate sediile PDM din ţară au fost formate centre de colectare, unde membrii partidului şi cetăţenii neafiliaţi politic sunt invitaţi să aducă jucării şi cărţi de colorat sau de poveşti, care apoi vor fi distribuite în orfelinate şi centrele de zi pentru copiii din categoriile social-vulnerabile.

Campania socială se va desfăşura pe tot parcursul lunii iunie. Deja la sediile PDM din Chişinău şi din centrele raionale au fost colectate primele jucării şi cărţi – prin donaţiile oferite de membrii partidului.

Pe 1 iunie, ziua în care s-a dat startul oficial al campaniei “Zâmbete pentru copii”, Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, însoţit de deputaţii Andrian Candu, Raisa Apolschi, Vasile Botnari şi de secretarul general al PDM, Constantin Botnari, au mers la Orfelinatul Preasfinţitul Iosif din Chişinău, unde au oferit jucării şi cadouri celor mici. "Eu provin dintr-o familie numeroasă, eram mulţi copii, posibilităţile noastre erau foarte reduse. Îmi amintesc momentele în care mi-aş fi dorit unele jucării, dar pe care nu am reuşit să le am. Susţin campania PDM pentru că este o campanie umanitară, dar şi o campanie civică. Ambiţia noastră este să strângem cât mai multe jucării şi cărţi, de care să se bucure copiii nu doar de două ori pe an, de 1 iunie şi de Crăciun, ci permanent", a declarat Vlad Plahotniuc.

PDM consideră că Republica Moldova trebuie să devină un stat al solidarităţii între oameni, prin acţiuni individuale şi campanii sociale menite să sprijine persoanele aflate în dificultate. “Copiii şi tinerii reprezintă viitorul acestei ţări, de aceea responsabilitatea socială faţă de aceştia trebuie să fie cu atât mai mare. PDM îi aşteaptă alături, în campania Zâmbete pentru copii, pe toţi cetăţenii Moldovei, pe toţi oamenii cu inimă, precum şi toate instituţiile şi organizaţiile care pot şi vor să le ofere un zâmbet copiilor nevoiaşi”, a declarat secretarul general al PDM, Constantin Botnari, coordonatorul campaniei sociale iniţiate de PDM la nivel naţional.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *