Persoanele nevoiaşe pot beneficia de un prânz cald la cantinele sociale din capitală
Serviciul este oferit de către municipalitate pentru o perioadă de o lună dintr-un trimestru, cu excepţia zilelor de sâmbătă şi duminică. În cazul în care beneficiarii cantinelor sociale sunt imobilizaţi la pat, atunci lucrătorul social le duce prânzul acasă.
Solicitată de IPN, specialistul principal al Direcţiei generale de asistenţă socială, Aurelia Bulat, a declarat că beneficiari ai cantinelor de ajutor social pot deveni persoanele care au reşedinţa în municipiul Chişinău. De regulă la cantinele sociale vin persoanele care au venituri mici, pensionarii, persoanele cu dizabilităţi, precum şi familiile cu mulţi copii.
Pentru a deveni beneficiari, persoanele trebuie să depună o cerere la direcţia asistenţă socială din sectorul unde este domiciliat. La fel, este obligatorie prezentarea unui pachet de acte, printre care copia buletinului de identitate, copia legitimaţiei prin care este stabilită pensia. Persoanele cu cerinţe speciale, trebuie să prezinte şi copia certificatului de dizabilitate. După ce se întocmesc listele, beneficiarii urmează să efectueze un control medical cu privire la bolile infecţioase transmisibile.
În municipiul Chişinău activează şase cantine de ajutor social. În sectorul Botanica, cantina, care poate alimenta zilnic 160 de persoane, este situată pe strada Sarmizegetusa, 9. Persoanele nevoiaşe din sectorul Buiucani pot beneficia de un prânz cald la cantina de pe strada Muşatinelor, 1.
În sectorul Centru al capitalei activează două cantine sociale, situate pe strada Şoseaua Hânceşti, 53 şi strada Tighina, 55. Persoanele vulnerabile din sectorul Ciocana pot lua o masă caldă la cantina de pe strada Constantin Stamati, 8, iar cei din sectorul Râşcani – la cantina de pe strada Tudor Vladimirescu,16.
Sursa: IPN
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!