Eveniment

Peste doar DOUĂ ZILE, Anim’est ajunge la Chișinău

Cinema Gaudeamus va deveni în perioada 24-27 octombrie locul de întâlnire al iubitorilor filmelor de animație. 

Festivalul debutează oficial joi, la 24 octombrie, de la ora 19:00, cu animația Ernest et Celestine, urmată de Chicken Run, de la ora 22:00.

Ernest et Celestine

Chicken Run

Printre highlighturile zilei de vineri se numără proiecția scurtmetrajelor selecționate în competiția românească a festivalului de la București. 19 scurt-metraje au concurat anul acesta pentru trofeul competiției naționale și vor putea fi vizionate de publicul din Republica Moldova de la ora 18:30. De la ora 21:00 e Animusic Program, adică proiecția celor 13 clipuri publicitare și 29 de videoclipuri aflate în Competiția de Videoclip&Advertising la Anim’est București.

Ziua de sâmbătă începe cu Minimest, un program de scurtmetraje pentru copii ce va putea fi vizionat de la ora 12:00. De la ora 14:00, publicul va asista la Uimitoarele aventuri ale mușchetarilor, un film în regia lui Victor Antonescu ce reia – într-o viziune inedită, plină de umor şi duioşie, de gaguri năstruşnice şi replici scânteietoare – personajele celebrului roman de aventuri CEI TREI MUŞCHETARI, al lui Alexandre Dumas.

De la ora 16:00, doi dintre cei mai importanți animatori români ai momentului, Dan Panaitescu și Sergiu Negulici, vor prezenta activitatea câtorva studiouri cu care lucrează în România, precum și un proiect extrem de important din ultimii trei ani – Animation Worksheep, un workshop extins de animație, deschis în egală măsură tinerilor români și moldoveni.

Duminică, ultima zi a festivalului, a pregătit cinefilor un program intens, din care nu lipsesc animațiile premiate la ediția din acest an a festivalului de la București sau filmele pentru copii. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *