Plante şi alimente care luptă cu alergiile de primăvară
„Alergiile sunt genetice. Dacă unul din părinţi are o boală alergică, există un mare risc de a o transmite copiilor. Persoanele care strănută, au ochii roşii şi gâtul umflat, cel mai probabil se confruntă cu o alergie generată de praf şi polenul florilor. Cine este predispus la alergiile sezoniere nu trebuie să neglijeze acest lucru pentru că, netratate, acestea pot genera crize de astm. Alergiile debutează în copilărie şi mai rar la maturitate şi, pe măsură ce înaintaţi în vârstă, ele dispar”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.
Evitaţi fumatul şi praful
„Persoanele cu o imunitate crescută au risc scăzut de alergii. Practic, atunci când vine în contact cu o substanţă alergenă, organismul unei persoane dezvoltă mai mulţi anticorpi pentru că o percepe ca pe un pericol. Anticorpii se fixează de unele celule şi eliberează nişte chimicale. Când acestea circulă în organism, apar simptomele alergiei. Dacă aveţi o predispoziţie, trebuie să evitaţi fumatul, praful, acarienii, polenul şi părul de animale”, susţine dr. Luca.
Remedii naturale
Ceaiurile fierbinţi din trifoi roşu sau urzică pot atenua simptomele alergiei. De asemenea, usturoiul poate lecui curgerea nasului.
Dieta poate fi şi ea de ajutor. „Persoanele alergice nu trebuie să consume lactate sau mâncăruri bogate în aditivi. De asemenea, se recomandă multe citrice şi ardei gras pentru că sunt bogate în vitamina C. Dintre minerale, calciul, zincul şi magneziul sunt de folos alergicilor. În plus, vitaminele A, B şi E cresc şi ele imunitatea organismului şi asigură protecţie în faţa alergiilor”, explică dr. Luca.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!