Moldova

“PLR va canibaliza voturile PL”, iar de câştigat va avea doar PCRM

În cadrul emisiunii În PROfunzime acesta a spus că prevede două scenarii, ori PL şi PLR vor trece pragul electoral cu voturi puţine, ori nu-l vor trece deloc. De cealaltă parte, liderul liberal reformatorilor, Ion Hadârcă nu este de acord cu sociologul. El susţine că PLR va reuşi să cucerească alegătorii prin ideile sale reformatoare şi pro europene.

Petruti a adăugat că deocamdată, reformatorii reuşesc să împrumute din electoratul PL, printre persoanele dezamăgite.

Un alt dezavantaj al partidului, nou format, ar fi că se află la guvernare, iar o mare parte din populaţie este dezamăgită în coaliţie.

"Şi Dodon tot aşa s-a desprins de PCRM. Cam în aceleaşi poziţii este şi PLR acum. Rămâne să vedem cu se vor mişcă în teritoriu", a precizat Petruti.

Întrebat de ce ar avea de câştigat doar PCRM în aceste situaţii, Petruti a explicat că partidul comuniştilor este interesat de fragmentarea voturilor de dreapta.

De cealaltă parte, Ion Hadârcă susţine că membrii PCRM nu au nicidecum de câştigat la alegeri după schimbările din PL. "Comuniştii sunt din start pierdanţi. Ei au fost cei mai iritaţi când am declarat că salvăm cursul european şi ne despărţim de PL".  

Sursa: inprofunzime.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *