Opinii și Editoriale

Politicienii de cacao sau Republica Scârnei

Ţara asta a avut parte de politicieni doar în perioada României Mari, însă perioada asta a durat prea puţin ca să creeze o tradiţie politică şi diplomatică în adevăratul sens al cuvântului. A urmat URSS-ul, cu râsuri pupincuriste care nu aveau treabă cu politica, doar cu ideologia şi turnarea oponenţilor.

După asta a urmat independenţa… şi uite că Republica Moldova a început să fie condusă de interlopi, hoţi, violatori, traficanţi de fiinţe umane, dealeri, racheţi şi orice fel de scursori sociale, numai nu politicieni. Într-un cuvânt, i-am putea numi pe toţi aceşti conducători – fecale. Să mă iertaţi de limbaj, însă cred că acesta este cel mai potrivit cuvânt pentru a caracteriza o mare parte a politicienilor de la noi. Chiar şi cei care veneau în politică cu intenţii bune, erau împotmoliţi până la urmă în scârnă, pentru că asta reprezintă sistemul nostru politic – o latrină colectivă.

Politicienii nu apar de azi pe mâine într-un stat fără şcoală politică, politicienii se cresc în tradiţiile diplomaţiei şi ale politicii. Noi nu avem aceste tradiţii, aşa că ne mulţumim cu bandiţii şi oportuniştii care au prins momentul şi au preluat puterea. Uitaţi-vă la politicienii noştri – cu macle acre de criminali, cu expresii faciale animalice, în geci de piele, cu limbaj de deţinut, maşini de lux şi castele de elită. E greu să nu-ţi dai seama ce fel de oameni sunt aceştia, nişte criminali frustraţi care îşi refulează fricile tinereţii înconjurându-se de lux şi elită.

Doar că, luxul acesta e şubred iar elita miroase a scârnă. Poţi să îmbraci un rahat în cele mai scumpe haine şi să-l urci la volanul unei maşini de lux – însă tot un rahat va rămâne. Până şi acţiunile prin care politicienii noştri luptă cu oponenţii vin din lumea interlopă. Bătăi în Parlament, şantaj, înjurături de colhoznici, declaraţii rasiste sau misogine şi mai nou, camioane de fecale. Şi nimeni nu ar trebui să fie mirat de aceşti interlopi, poate doar cei mai naivi care încă cred că Moldova e condusă de clasa politică. Ceilalţi şi-au dat seama de mult de unde vine mirosul insuportabil – vine de acolo de sus, şi se răspândeşte în toată ţara. Unii astupă nasul, însă alţii s-au deprins de mult cu duhoarea din acest veceu numit Republica Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *