Culinar.md

Porc cu bere la cuptor: rețeta perfectă pentru masa de sărbătoare

Carnea marinată în bere cu mirodenii, sos de soia, miere și muștar, coaptă la cuptor cu o crustă prăjită, se topește în gură.

Ingredientul principal este un mușchiuleț care este marinat în bere. Berea trebuie să fie bună, aromată, cu o ușoară amărăciune și cu o compoziție naturală. Alcoolul spumos face carnea fragedă și moale.

Ingrediente
mușchi de porc – 1,2-1,5 kg
bere – 1 litru
sos de soia – 4 linguri.
usturoi – 5 bucăți
muștar – 2 linguri.
miere – 1 linguriță.
frunză de dafin – 2 bucăți.
coriandru – 15 sâmburi (boabe)
suc de lămâie – 1 lingură.
sare, piper negru măcinat

Mod de preparare
Spălați mușchiul de porc și înmuiați-l în apă timp de 30 de minute. Se usucă și se curăță de piele cu un cuțit. Se clătește.

Pregătiți marinada: Presărați doi căței de usturoi într-un bol printr-o presă. Adăugați sosul de soia, muștarul, mierea, coriandrul, sucul de lămâie, sarea, piperul și berea. Se toarnă marinada peste mușchiuleț și se lasă la marinat câteva ore, cel mai bine este peste noapte.

Scoateți mușchiul din marinată și presărați-l cu restul de usturoi. Faceți incizii puțin adânci în carne și tăiați usturoiul în ea.

Așezați mușchiulețul într-un manșon de copt, puneți frunza de dafin, ungeți ușor cu ulei vegetal. Se leagă manșonul pe ambele părți și se așază pe o tavă de copt.

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 2-2,5 ore. Dacă doriți ca mușchiulețul să se rumenească, la sfârșit tăiați manșonul și deschideți partea de sus, dar nu-l lăsați prea uscat.

Sfaturi
Mușchiulețul de porc trebuie făcut într-o dimensiune mai mare, deoarece are mai multă carne.
Când adăugați sos de soia în mâncare, rețineți că are un gust destul de sărat.
Este foarte gustos să puneți cartofii în mușchiulețul de porc ca întreg, să asezonați cu sare, să ungeți cu puțin ulei vegetal și să dați la cuptor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *