Actualitate

Premierul Olandei, reacție dură: Nu accept ca niște idioți să fie violenți sub pretexul că-s nemulțumiți de restricțiile anti-Covid

"Ceea ce am văzut în acest weekend e violenţă pură", a spus Rute, adăugând că nu va "accepta niciodată ca nişte idioţi" să manifeste violenţă împotriva forţelor de ordine "sub pretextul că sunt nemulţumiţi" din cauza restricţiilor sanitare.

Duminică, în a treia seară consecutiv, în Ţările de Jos au izbucnit tulburări în contextul protestelor antirestricţii, numărul arestărilor în aceste trei zile ridicându-se la 145, potrivit media şi poliţiei, relatează AFP.

"Sunt pure explozii de violenţă îndreptate împotriva poliţiştilor noştri, împotriva pompierilor noştri, împotriva celor de pe ambulanţe, nu au nimic de-a face cu o manifestaţie", a insistat Rutte, citat de RTL Nieuws.

"Poliţia şi justiţia vor face totul ca cei aflaţi în spatele acestor lucruri să dea socoteală", a asigurat el. Premierul a menţionat că îşi dă seama că "sunt multe tensiuni în societate pentru că ne confruntăm de atâta vreme cu coronavirusul".

"Ca prim-ministru şi liberal, voi lupta mereu să poată avea loc manifestaţii în această ţară, în cadrul democraţiei noastre, a statului nostru de drept, dar nu voi accepta niciodată ca nişte idioţi să recurgă la violenţă pură împotriva celor prezenţi pe teren în fiecare zi pentru a asigura securitatea ţării, sub pretextul că sunt nemulţumiţi", a spus Rutte.

Guvernul olandez a impus un lockdown parțial din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid

Tulburările vin după ce săptămâna trecută în ţară a fost instaurat un lockdown parţial pe fondul creşterii infectărilor cu noul coronavirus, restricţiile vizând în special sectorul restauraţiei, care trebuie să închidă la ora 8 seara, notează Agerpres.

Vineri, la Rotterdam, patru manifestanţi au fost răniţi de glonţ după ce poliţia a deschis focul, conform ultimelor estimări. Sâmbătă seara, la Haga, cinci poliţişti au fost răniţi în ciocniri cu manifestanţi care au aruncat pietre şi artificii şi au incendiat biciclete.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *