CSI / Rusia

Presa rusă a publicat imagini cu Medvedev în uniformă militară, dar i-a scăpat un mic detaliu

Luni, presa de stat rusă a anunțat că fostul președinte rus Dmitri Medvedev a efectuat o vizită trupelor din regiunea Orenburg, distribuind mai multe fotografii cu acesta în uniforma militară. Dar, un detaliu a atras atenția.

Regiunea Orenburg se află la 1.478 kilometri sud-est de Moscova, la granița cu Kazahstanul și mare distanță de luptele din Ucraina.

Kremlin Pool, pagina oficială a jurnaliștilor acreditați la Kremlin, a distribuit pe Twitter mai multe fotografii din timpul vizitei lui Medvedev, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Apărare al Rusiei. În una dintre fotografiile de propagandă oficialul rus poate fi văzut printr-un binoclu semi-închis, lucru remarcat imediat de internauți, transmite Hotnews.

„Judecând după această fotografie, Dmitri Medvedev a văzut…păi, nu foarte multe”, a glumit pe pagina sa de Twitter și jurnalistul Francis Scarr de la BBC care monitorizează relatările din presa și de la televiziunile din Rusia.

Dmitri Medvedev, unul dintre cei mai agresivi lideri ai Rusiei

Odată considerat o speranță a liberalilor din Rusia, Medvedev s-a remarcat prin numeroasele sale declarații belicoase față de Ucraina și Occident de la declanșarea răboiului în data de 24 februarie.

La doar două zile după declanșarea invaziei, acesta afirma că Rusia nu are nevoie de relații diplomatice cu statele occidentale și că Moscova ar trebui să pună lacăte pe ambasade.

Fostul președinte și premier al Rusiei afirma într-o postare făcută pe canalul său de Telegram în luna iunie că îi „urăște” pe ucraineni și occidentali.

„Sunt adesea întrebat de ce postările mele pe Telegram sunt atât de dure. Răspunsul este că îi urăsc. Sunt niște ticăloși și nenorociți. Vor moartea pentru noi, Rusia. Și cât voi fi în viață, voi face totul pentru a-i face să dispară”, a scris Medvedev.

Medvedev, amenințări cu „Ziua Judecății de Apoi”

O lună mai târziu, acesta a afirmat pentru agenția RIA Novosti că, în cazul unui atac asupra Crimeii, Ucraina va avea parte de „o foarte rapidă şi grea zi a Judecăţii de Apoi”.

„Consecinţele sunt evidente, în cazul în care se va întâmpla ceva de acest gen, pentru ei toţi acolo într-o clipă va veni Ziua judecăţii de Apoi. Foarte rapidă şi dificilă. A se ascunde va fi foarte greu”, afirma acesta pe 17 iulie.

Pe 27 iulie el a fost cel care a publicat o hartă care arăta Ucraina împărțită între mai multe state vecine, printre care și România.

La începutul lunii august, Medvedev afirma pe pagina sa de VKontakte că Georgia și Kazahstanul sunt „state artificiale” și că „toate popoarele, care locuiau cândva marea și puternică URSS, vor trăi din nou împreună în prietenie”.

Ulterior, mâna dreaptă al lui Putin, susținea că postarea a fost făcută de altcineva, după ce contul de VKontakte, echivalentul rusesc al Facebook, i-a fost spart.

Recent, el a declarat că războiul din Ucraina este o încercare a Statelor Unite de a distruge Rusia, deși Moscova a fost cea care a declanșat războiul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *