ExterneRăzboi

„Piticul Medvdev” din nou cu amenințări: „Ziua Judecății va veni foarte repede și foarte dur” în cazul unui atac asupra Crimeei. Zelenski: Va veni și ziua judecății pentru Rusia

Refuzul Ucrainei şi al statelor membre NATO de a recunoaşte autoritatea Moscovei asupra Peninsulei Crimeea reprezintă o ”ameninţare sistemică” pentru Rusia, iar orice atac extern asupra regiunii va determina un răspuns de tip „Judecata de Apoi”, a declarat fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, păpușa lui Putin, duminică, relatează Reuters.

Rusia a anexat Peninsula Crimeea din Marea Neagră de la Ucraina ilegal în anul 2014, după ce preşedintele pro-rus din Ucraina a fost înlăturat de la putere în urma unor proteste stradale în masă. Moscova susţine de atunci separatişti pro-ruşi din regiunea ucraineană estică a Donbasului.

„Dacă vreun alt stat, fie Ucraina sau statele membre NATO, consideră că Peninsula Crimeea nu aparţine Rusiei, atunci, aceasta reprezintă o ameninţare sistemică pentru noi” a declarat Medvedev veteranilor din cel de-al Doilea Război Mondial, potrivit agenţiei de presă rusă Interfax. „Ziua Judecății de Apoi va veni foarte repede și foarte dur. Le va fi foarte greu să se ascundă”, a mai declarat acesta.

„Este o ameninţare directă şi explicită, în special având în vedere ce s-a întâmplat în Crimeea. Crimeea s-a întors în Rusia”, a mai adăugat Medvedev.

În urma amenințărilor lui Medvedev, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a transmis că nu se va lăsa intimidat de ruși, potrivit Ukrinform.

„Nimeni nu acceptă intimidarea politicienilor ruși cu privire la presupusa „Zi a judecății” pentru Ucraina. În același timp, va veni ziua judecății pentru Rusia în sensul literal pentru crimele comise de statul terorist. Astăzi, din Rusia a venit o altă declarație despre presupusa „zi a judecății” pentru Ucraina. Desigur, nimeni nu va accepta o asemenea intimidare. Cât de cinic este să spui așa ceva astăzi – la aniversarea distrugerea Boeing-ului malaezian de către Rusia pe cerul deasupra Donbasului ucrainean. Într-un aparent act de terorism, 298 de oameni au fost uciși: 80 de copii, cetățeni ai 10 țări” a declarat liderul de la Kiev.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Medvedev, dezgustătorul evreu pitic, vrea sa para Laurențiu Beria. Medvedev, un pigmeu ce numai în vârful picioarelor atinge 150 cm, nu-și dezminte numele de “urs panda”. Funcția lui diabolica este sa invadeze mințile cu flegme amenințătoare. Va veni ziua când Judecata-de-Acum va face praf clica teroristă de la Kremlin. Căci nimic nu rămâne nepedepsit pe lumea asta. Pe cealaltă lume, la Judecata-de-Apoi, se va ocupa de ei Han-tatar, Talpa-iadului, Aripa-satanei etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *