Internațional

Medvedev: Rusia își va extinde granița în Georgia și Kazahstan, care sunt creații artificiale

O postare care susține că fostele națiuni sovietice Georgia și Kazahstan sunt creații „artificiale” a apărut luni seara pe contul de Vkontakte (Facebookul rusesc) al fostului președinte rus Dmitri Medvedev, dar a fost ștearsă repede.

Consilierul lui Medvedev, Oleg Osipov, a declarat marți dimineața, 2 august, că contul lui Medvedev de pe rețeaua socială rusă VK a fost spart, a informat agenția de știri Interfax, potrivit The Moscow Times.

Încă de la începutul războiului în Ucraina, Medvedev a suferit o transformare publică, remarcă jurnaliștii de la MT, acesta devenind „un șoim politic” care cere dezmembrarea Ucrainei și etichetează oficialii europeni drept „imbecili”.

Postarea împărtășită celor 2,3 milioane de urmăritori de pe VK ai lui Medvedev spunea că, după ce va ocupa Kievul, Rusia va căuta să-și extindă granițele în alte zone.

De asemenea, în mesaj se vorbea despre statul Caucazului de Sud: „Georgia nu a existat niciodată înainte de reunificarea sa” cu Imperiul Rus în secolul al XIX-lea și Kazahstanul era „un stat artificial”.

Postarea a arătat că a fost vizualizată de 2.000 de ori înainte de a fi eliminată la aproximativ 10 minute după publicare.

Dar, postarea nu a apărut pe canalul lui Medvedev de pe aplicația de mesagerie Telegram, unde actualul șef adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei publică în mod regulat tirade anti-occidentale către cei 670.000 de abonați ai săi, transmite Digi24.ro.

Realizatoarea TV și fosta candidată la președinție Ksenia Sobciak a fost prima care a speculat că contul lui Medvedev a fost spart.

„Retorica [din postare] este prea mult chiar și pentru el”, a scris ea pe canalul ei Telegram luni seara.

Consilierul lui Medvedev, Osipov, a spus că cei care au spart contul vor fi pedepsiți.

„VK și autoritățile se vor ocupa de cei care au spart pagina”, a declarat Osipov pentru agenția de știri de stat RIA Novosti.

Medvedev a avut un singur mandat prezidențial între 2008 și 2012, permițându-i lui Vladimir Putin să eludeze limitele constituționale ale mandatului. După o perioadă de 8 ani ca prim-ministru, a fost numit în Consiliu de Securitate în 2020.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Ministerul mediului nu a facut nici un filmulet desre acest mod de incaalzire.Daca lumea ar fi informata,ar folosi metoda si ar scapa de gazul rusesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *