Actualitate

Prezentatoare TV din Rusia, după victoria Ucrainei la Eurovision: „Ar fi nevoie de o rachetă Satan peste Torino”

Comentariu revoltător al Irinei Vitiazeva, gazda unui talk-show care se difuzează la postul de stat Russia-1, televiziunea naţională de la Mosova. Ucraina a câștigat Eurovision 2022, iar jurnalista a postat pe Twitter un mesaj în care cerea aruncarea unei bombe la Torino, locul în care avea loc competiția muzicală internațională, a relatat La Stampa.

Ediţia Eurovision 2022 de la Torino a fost câştigată, sâmbătă seară, de Ucraina. Țara a fost reprezentată de Kalush Orchestra cu melodia „Stefania”, devenită, între timp, imnul soldaților care apără țara. 

La final, după ce a primit trofeul, Oleg Psiuk, liderul trupei de folk-rap a lansat un mesaj de sprijinire a țării sale și de salvare a orașului Mariupol și a celor care se află încă în combinatul Azovstal. 

Succesul Ucrainei a declanșat furia rușilor. 

„Bombardați Torino cu o rachetă Satan!”, a fost îndemnul prezentatoarei Irina Vitiazeva, care viza Palatul Olimpic în care s-a desfășurat Eurovision. Asupra acestul comentariu deplasat a atras atenția o jurnalistă care monitorizează televiziunea rusă de stat.

Rachetele nucleare rusești R-36M sunt cunocute în terminologia NATO ca „Satan”. În urmă cu câteva zile, potrivit Il Quotidiano, Vitiazeva afirmase, în talk-show-ul său: „Kievul ucide oameni pașnici în Donbas, din 2014. Acum cere mai multe arme pentru ce? Uită de istorie, că totul a început de acolo”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *