Actualitate

Procuratura: La domiciliul mamei lui Dodon au fost ridicate peste 700 de mii de lei, unele sume fiind într-un plic cu sigla PSRM

După ce Partidul Socialiștilor a declarat că se fac presiuni asupra familiei lui Igor Dodon, Procuratura Anticorupție a venit cu mai multe precizări referitor de ce mama socialistului a fost citată la Procuratură.

Procuratura Generală anunță că la domiciliul mamei fostului președinte au fost ridicați peste 700 de mii de lei, unele sume fiind într-un plic cu sigla PSRM. Proveniența banilor urmează a fi cercetată de procurori.

Potrivit PA, unele din rudele fostului președinte de țară sunt cercetate pentru complicitate la comiterea infracțiunii de îmbogățire ilicită. Ulterior, în urma unor percheziții la domiciliul lui Dodon au găsit aproximativ jumătate de milion de lei, zeci de mii de euro, mai multe obiecte de preț și sume impunătoare de bani.

De asemenea, la casa părintească a fostului lider PSRM din Sadova, pe lângă zecile de mii de lei, procurorii au mai găsit și un plic cu aproximativ 10 mii euro cu înscripția „Pentru PSRM”. Tot acolo, organele de drept au găsit și o recipisă prin care un oarecare Dumitru S. confirmă că a primit de la soția lui Igor Dodon, Galina, 25 000 de EURO ca „arvună pentru utilaje de bucătărie”.

În apartamentul cumnatului lui Dodon, Petru Merineanu, procurorii Anticorupție au găsit mai multe bancnote de 100 de EURO.

Menționăm că și Galina Dodon a fost recunoscută în calitate de complice în dosarul de îmbogățire ilicită, pornit pe numele soțului său, Igor Dodon, și are interdicția de a părăsi țara pe un termen de 60 de zile.

Procurorii Anticorupție îl bănuiesc pe Igor Dodon de comiterea infracțiunilor:
art.324 (coruperea pasivă)
art.181/2( acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală)
art.337( trădare de Patrie)
art.330/2 (îmbogățire ilicită).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *