Actualitate

Protest la București și Chișinău împotriva lui James Pettit/ LIVE

Evenimentul se desfășoară concomitent la București și la Chișinău. În capitala României, manifestanții s-au adunat la ora 10:00, la Fântâna din Piața Universității. Bucureștenii i-au  adus diplomatului american cărți de istoria românilor.

„Donațiile de cărți vor continua aici în București și la Chișinau, ele vor fi trimise ambasadorului James D. Pettit”  a declarat liderul Acțiunii 2012, George Simion.

"Noi considerăm că afirmaţiile domnului Ambasador Pettit sunt doar ale lui şi nu reprezintă o politică a statului aliat – SUA", a declarat George Simion.

Manifestanţii au redactat o scrisoare în adresa Secretarului american, J. Kerry în care cer ca SUA să recunoască că declaraţia respectivă a fost o gafă a Ambasadorului şi că nu au fost puse accentele cum trebuie. "Nu ştiu dacă un aliat al nostru, al României poate spune aşa ceva. Sperăm că SUA să se dezică de acest ambasador şi să-şi ceară scuze. Totodată cerem şi Ambasadei de la Bucureşti să se expună faţă de aceste afirmaţii", a conchis Simion.

Urmăriți mai jos protestul de la București

Protestul de la Chișinău
La Chişinău, în faţa manifestanţilor a ieşit un reprezentant al Ambasadei căruia i-au fost date câteva volume de istorie, gest însoţit de mesajul: Spuneţi-i domnului Ambasador să citească şi să se convingă că Basarabia e România!

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 este o coaliție de organizații nonguvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *