Criza

Putinism. Rusia a început să dezasambleze avioane pentru piese de schimb

Compania aeriană emblematică a Rusiei, Aeroflot, a început să-și demonteze avioanele de pasageri pentru piese de schimb, în ​​urma sancțiunilor occidentale privind invazia Ucrainei de către Moscova, anunță Reuters, citând patru surse anonime din industria aviației.

Strategia industriei aviatice a Rusiei până în 2030 prevede „dezmembrarea parțială” a unor aeronave de fabricație străină pentru a menține navigabilitatea a două treimi din flota de aeronave a țării până în 2025.

Cel puțin un Airbus A350 aproape nou și un Sukhoi Superjet 100 rusesc sunt puse la pământ și sunt în curs de dezmembrare, a informat Reuters, citând o sursă.

Echipamentele unor aeronave Boeing 737 și Airbus A320 ale companiei Aeroflot sunt, de asemenea, luate pentru a menține navigabilitatea altor aeronave.

Acestea sunt primele exemple detaliate despre ceea ce experții în aviație prevăd că va fi canibalizarea aeronavelor rusești, pe măsură ce impactul sancțiunilor occidentale devine mai evident.

Interzicerea zborurilor internaționale impusă de companiile aeriene ruse ca răspuns la războiul din Ucraina înseamnă, de asemenea, că avioanele care au aterizat ar putea fi demontate pentru piese, a informat Reuters, citând o a doua sursă.

Potrivit calculelor Reuters bazate pe datele de zbor, cel puțin 50 din 360 de avioane Aeroflot nu au decolat din iulie.

În aprilie-iunie a acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, transportul în „Aeroflot” a scăzut cu 22%.

Este de așteptat ca riscul unor sancțiuni secundare să împiedice companiile din țările asiatice și din Orientul Mijlociu, care nu au impus sancțiuni împotriva Rusiei, să furnizeze echipamentele aviatice necesare.

„Fiecare parte separată are propriul său număr [unic], iar dacă cumpărătorul final din documente este o companie aeriană rusă, atunci nimeni nu va fi de acord cu livrarea, nici China, nici Dubai”, a declarat una dintre surse citate de Reuters.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *