Social

Raportul anchetei privind atacul armat de la Aeroportul Chișinău va fi prezentat pe 31 iulie

Termenul de prezentare a anchetei privind atacul armat de pe Aeroportul Internațional Chișinau este 31 iulie, a anunțat noul ministru al Afacerilor Interne, Adrian Efros. Potrivit oficialului, urmează să fie determinată implicarea fiecărui angajat.

„Noi, în baza anchetei respective, vom reevalua toate aspectele și vom determina implicarea fiecărui angajat, fie că e nivel de conducere sau executiv, după care vor fi luate decizii”, a declarat Adrian Efros, în cadrul unei conferințe de presă în care și-a prezentat prioritățile și angajamentele la început de mandat de ministru, potrivit Radiomoldova.

Vă amintim că tragedia s-a produs vineri, 30 iulie, pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Unui cetățean străin i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova, iar acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat al securității aeroportuare, Serghei Muntean și Igor Ciofu.

Ulterior, s-a anunțat că Rustam Ashurov, un cetățean tadjik în vârstă de 43 de ani, acuzat de uciderea celor două persoane pe aeroportul din Chișinău săptămâna trecută, a murit luni seară din cauza rănilor suferite în timpul arestării.

Luni, 3 iulie, Igor Ciofu a fost petrecut pe ultimul drum, cu onoruri militare. Ceremonia a avut loc în satul Nimoreni din raionul Ialoveni.

De asemenea, menționăm că ziua de 4 iulie a fost declarată zi de doliu național în Republica Moldova, în memoria lui Serghei Muntean și Igor Ciofu. Președinta Maia Sandu a semnat un decret prin care a conferit post-mortem Medalia „Meritul Militar” lui Igor Ciofu și lui Serghei Muntean.

De asemenea, menționăm că la 7 iulie 2023, atacatorul de la Aeroportul Chișinău a vorbit cu mama sa la telefon, după ce i-a omorât pe polițistul de frontieră Serghei Munteanu și pe inspectorul de securitate Igor Ciofu. Rustam Ashurov i-a mărturisit mamei sale că a împușcat doi oameni și și-a luat rămas bun de la ea, rugând-o să aibă grijă de copiii lui. „E-n regulă, mamă. Ne vedem pe lumea cealaltă!”, i-a spus acesta mamei sale.

Luni, 10 iulie, rudele atacatorului a recunoscut veridiciatea imaginilor video.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *