CSI / RusiaRăzboiUcraina

Război în Ucraina, ziua 390. Alertă aeriană pe întreg teritoriul Ucrainei

UPDATE 9.25: Alertă aeriană pe întreg teritoriul Ucrainei.

UPDATE 9.15: Statul Major a actualizat datele despre pierderile Federației Ruse în războiul din Ucraina.

„Apărătorii ucraineni au eliminat 700 de invadatori ruși în ultimele 24 de ore. Pierderile totale de luptă ale Rusiei de la începutul invaziei pe scară largă, până la 20 martie, sunt, în mod provizoriu, de 165.610 persoane”, a anunțat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, potrivit Ziarului de Gardă.

„Apărătorii ucraineni au distrus: tancuri rusești

  • 3.537 (+5 în ultimele 24 de ore),
  • vehicule blindate de luptă – 6.869 (+16),
  • sisteme de artilerie – 2.577 (+9),
  • sisteme de apărare aeriană – 270 (+2),
  • UAV-uri operativ-tactice – 2.160 (+1),
  • vehicule rutiere și cisterne – 5.416 (+8),
  • echipamente speciale – 265 (+3)”.

UPDATE 9.00: Președintele Chinei, Xi Jinping a vorbit despre războiul din Ucraina și despre relațiile dintre China și Rusia. De asemenea, acesta a spus că viziunea lor de a pune capăt războiului „reflectă cât mai mult posibil unitatea comunității mondiale”.

Xi Jinping

Într-un articol publicat în presa rusă intitulat „Mergând cu fermitate înainte, spre noi perspective de prietenie, cooperare și dezvoltare comună între China și Rusia”, Jinping a descris războiul Rusiei împotriva Ucrainei drept „criza ucraineană”.

De asemenea, acesta a declarat că poziția privind războiul publicată anterior de Ministerul chinez de Externe „reflectă cât se poate de mult unitatea de opinii a comunității mondiale privind depășirea crizei ucrainene”, potrivit sursei citate.

„Documentul servește drept factor constructiv pentru neutralizarea consecințelor crizei și promovarea unei soluții politice. Problemele complexe nu au soluții simple. Suntem convinși că se va găsi o cale rațională de ieșire din criza ucraineană și calea către o pace durabilă și securitate universală în lume dacă toată lumea se va ghida după conceptul de securitate comună, cuprinzătoare, cooperantă și durabilă și va continua dialogul și consultarea într-un mod echitabil, prudent și pragmatic”, a declarat liderul chinez.

O mare parte a articolului se concentrează pe relațiile din China și Rusia. Jinping notează că aceștia consideră că relația lor este o prioritate diplomatică de top.

China și Rusia aderă la conceptul de prietenie eternă și cooperare reciproc avantajoasă. Relațiile bilaterale se bazează pe principiile de nealiniere, de nonconfrontare și de neatacare a unor terțe părți. Cele două țări se sprijină ferm una pe cealaltă în urmărirea căii de dezvoltare în conformitate cu realitățile naționale, în realizarea dezvoltării și relansării”, a scris el.

Președintele chinez a mai adăugat că vizita sa în Rusia are ca scop consolidarea prieteniei, cooperării și păcii. „sunt gata, împreună cu președintele Vladimir Putin, să schițez noi planuri și măsuri pentru a deschide noi perspective pentru relațiile China-Rusia de parteneriat cuprinzător și interacțiune strategică”, a scris el.

UPDATE 8.10: Federația Rusă continuă să desfășoare operațiuni ofensive pe direcțiile Liman, Bahmut, Avdiivka, Mariinka și Șahtarsk, anunță Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei în raportul de dimineață, relatează Ukrinform.

„În ultimele 24 de ore, Forțele Armate ucrainene au respins 69 de atacuri rusești în aceste zone. Bakhmut rămâne epicentrul ostilităților. Ieri, Federația Rusă a continuat să folosească tactici de teroare împotriva populației civile din Ucraina. Prin bombardarea zonelor populate și a infrastructurii critice, inamicul ignoră complet legile și obiceiurile războiului”, a precizat armata.

„Ocupanții ruși au lansat 6 rachete și 13 lovituri aeriene, trase de 56 de ori de la sisteme de rachete cu lansare multiplă, în special asupra infrastructurii civile din regiunile Donețk și Zaporojie. Civilii au fost uciși și răniți, iar infrastructura civilă a fost avariată”.

Probabilitatea unor lovituri pe întreg teritoriul Ucrainei rămâne ridicată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *