CSI / RusiaUcraina

Reacția Kievului după moartea șefului Wagner: Putin ”nu iartă pe nimeni”

Principalul consilier al președintelui Ucrainei, Mihailo Podoliak, consideră că moartea șefului Wagner, Evgheni Prigojin, este un mesaj sumbru trimis de Vladimir Putin rușilor, înaintea alegerilor din 2024, transmite Libertatea.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin „nu iartă pe nimeni”. Este prima reacție a Ucrainei la moartea lui Evgheni Prigojin, reacție venită prin vocea lui Mihailo Podoliak. De la revolta armată din luna iunie 2022, a declarat Podoliak, Putin „aștepta momentul”.

De asemenea, consilierul președindelui ucrainean a mai adăugat că este evident că Prigojin și-a semnat o condamnare specială la moarte atunci când a crezut în „garanțiile” bizare ale lui Aleksandr Lukașenko (liderul belarus care, cu medierea sa, a oprit revolta grupului Wagner) și în „cuvântul de onoare” la fel de absurd al lui Putin.

Eliminarea demonstrativă a lui Prigojin la două luni de la tentativa de lovitură de stat, a mai spus Podoliak, este semnalul lui Putin pentru elitele rusești înaintea alegerilor din 2024.

„Atenție! Lipsa de loialitate este egală cu moartea”, a tradus el. Dar este, de asemenea, un semnal pentru armata rusă: nu vor exista „eroi ai operațiunilor militare speciale”, a spus consilierul prezidențial. „Dacă nu va fi o instanță ucraineană, va fi un glonț al Serviciului Federal de Securitate (FSB)”, a concluzionat Podoliak.

Miercuri, 23 august, autoritățile ruse au anunțat oficial că Evgheni Prigojin a murit. Fondatorul Wagner se afla la bordul avionului prăbușit în cursul zilei, a confirmat Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia, citată de TASS.

Fondatorul Wagner PMC, Evgheni Prigojin, a murit într-un accident de avion de afaceri în regiunea Tver, a informat canalul de telegramă Grey Zone, aproape de o companie militară privată.

De asemenea, autoritățile ruse au confirmat și decesul lui Dmitri Utkin, principalul comandant al luptătorilor Wagner.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *