Politică

Reacție amuzantă a Ministerului de Externe de la Chișinău. Le „explică” rușilor cum ei n-au democrației, iar moldovenii au

Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt Ministerului Afacerilor Externe din Chișinău, a reacționat amuzant, după ce Moscova s-a arătat nemulțumita de noul Cod Electoral al Republicii Moldova, care ar încalcă drepturile rușilor – „La noi e totul in regula cu democrația, spre deosebire de voi“.

Daniel Vodă reacționează la acuzațiile fasciștilor ruși cu citate din Tolstoi: „Asa cum a spus Tolstoi: „Fericit e cel care este fericit la el acasă”. La noi e totul în regula cu democrația, spre deosebire de voi. Haideți să nu dăm dovada de grijă falsă”, a menționat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe.

Totodată, acesta a menționat că buletinele de vot vor fi tipărite într-o singură limbă, în limba română, însa a dat asigurari ca R. Moldova își menține standardele înalte de organizare a scrutinelor electorale pentru că ține la democrație.

“E o decizie internă a țării noastre bazată pe un proces de consultări, inclusiv cu organizațiile internaționale. Sper ca ambasada rusă la Chișinău, care și ea a monitorizat alegerile anterioare, a informat Moscova despre faptul ca oricine are nevoie de asistență și ajutor în exercitarea dreptului democratic – îl primește profesionist și eficient. Dacă cineva are întrebări, inclusiv de traducere, o primește cu multă deschidere și bunăvoință”, a adaugat Daniel Voda.

Vodă nu ratează ocazie să o laude pe Maia Sandu pentru că are foarte multe mesaje publice în limba rusă, deși unica limba oficială în R. Moldova este limba română.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *