Recomandări pentru o minivacaţă în siguranţă. Când este cazul să refuzi o tranzacţie cu cardul pe internet
Sfaturi pentru o minivacanţă tihnită:
1. Evitaţi să comunicaţi oricui date despre plecările pentru o perioadă mai lungă şi nu postaţi detalii referitoare la vacanţe pe platformele sociale.
2. Dacă plecaţi cu maşina, interesaţi-vă despre condiţiile meteo de pe traseu şi alegeţi corect ruta. Puteţi lua în considerare şi rute de rezervă, ţinând cont că valorile de trafic pot creşte. Asiguraţi-vă că autoturismul funcţionează în regulă, că aveţi valabile asigurarea obligatorie şi inspecţia tehnică periodică.
3. Dacă plecaţi cu trenul, nu vă lasati bagajele nesupravegheate şi nu oferiţi informaţii despre dumneavoastră persoanelor abia cunoscute. Evitaţi să dormiţi în tren sau în sălile de aşteptare.
4. Poliţia Română le recomandă celor care aleg să zboare cu avionul spre vacanţă să se informeze cu atenţie cu privire la agenţia de la care cumpără bilete, să nu îşi păstreze obiectele valoroase în bagajele pentru cală şi să se asigure că toate actele necesare călătoriei sunt valabile.
5. Fiţi atenţi când oferiţi datele cardului pe internet, verificaţi întotdeauna dacă preluarea datelor se face prin protocol securizat (url-ul de tip https:// înseamnă protocol securizat, iar http:// este nesecurizat).
6. Refuzaţi tranzacţia dacă vi se cere codul PIN, este normal să vi se ceară codul CVV (format din 3 sau 4 cifre, inscripţionat pe card), este mai sigur să folosiţi un card de debit dedicat tranzacţiilor on-line, pe care să îl încărcaţi numai cu suma necesară achiziţiei.
Sursa: Adevarul.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!