Externe

Regele Charles al III-lea cere parlamentului britanic să le permită fratelui și surorii sale să îi preia atribuțiile

Regele Charles al III-lea a cerut parlamentului britanic să modifice legea pentru a le permite fraților săi să acționeze în numele său în absența sa.

Într-o declarație citită în numele său în Camera Lorzilor, Charles a cerut mai mulți consilieri de stat, printre care sora sa, prințesa Anne, și fratele său mai mic, prințul Edward.

Consilierii, care pot acționa în numele monarhului în absența acestuia, îndeplinind toate funcțiile cheie ale acestuia, cu excepția numirii unui nou prim-ministru, sunt aleși dintre soția sa și cei patru adulți care urmează în linia de succesiune la tron.

Acest lucru înseamnă acum că, pe lângă soția lui Charles, Camilla, și fiul său cel mare și moștenitor, prințul William, grupul îi include pe fiul cel mic al regelui, prințul Harry, pe fratele mai mic, prințul Andrew, și pe fiica cea mare a lui Andrew, prințesa Beatrice.

Acest lucru a atras critici, deoarece nici Andrew și nici Harry nu mai au alte roluri regale oficiale.

Andrew a fost deposedat de majoritatea titlurilor sale și suspendat din funcțiile regale din cauza scandalului legat de prietenia sa cu regretatul finanțist american Jeffrey Epstein, condamnat pentru infracțiuni sexuale, iar ulterior a soluționat un proces în SUA în care era acuzat de comportament sexual inadecvat.

Harry, pe de altă parte, s-a retras din funcțiile regale în 2020 și s-a mutat în California împreună cu soția sa Meghan.

Această schimbare ar necesita ca Parlamentul să modifice termenii Actului de Regență.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *