Reguli de care trebuie să ții cont pentru a avea bucle frumoase și rezistente
Ustensile profesionale
Optăm pentru produse produse profesionale, dar la fel trebuie să fie şi ustensile. “Este mult mai bine dacă apelăm la o placă sau ondulator profesional, pentru că atunci temperatura este un pic mai ridicată. Asta înseamnă că trebuie să şi mânuim cu atenţie şi ceva mai multă rapiditate aceste aparate. Astfel avem garantia că părul se va ondula mult mai bine şi va rezista mult mai mult.
Degeaba avem un ondulator de uz casnic care ajunge la o temperatură de maximum 100 de grade, dar nu reuşeşte să modifice forma părului, putem să îl ţinem şi jumătate de oră pe buclă, căci el nu va avea un efect spectaculos. Dacă luăm un ondulator profesional care poate ajunge până la 250 de grade, bucla se va ondula în 30 de secunde. Dacă stăm mai mult, până la două minute, atunci riscăm să ne ardem părul. Exemple sunt acele fetiţe de pe net care şi-au pus ondulatorul la perciuni sau breton, dar, când au lăsat în jos şuviţa, aceasta era ruptă de la rădăcină”, explică Cristi Pascu.
Metode de ondulare
O metodă intens folosită pentru ondularea părului, cu efect de lungă durată şi spectaculos, este prinderea şuviţelor în clipsuri. “Dacă ne aranjăm părul, fie cu ondulatorul, fie cu peria sau pur şi simplu ne facem câteva mici moaţe sau şuvite prinse pe deget, iar apoi le prindem ori cu agrafa, ori cu clipsul, cu cât rămân mai mult prinse aşa, automat se măreşte timpul de rezistenţă al buclelor.
Dacă stai cu ele 10 minute şi ai un păr fin, părul tău va rămâne aşa o oră, două ore. Dacă sâmbătă seara mergi la o petrecere, îţi pui acele clipsuri dimineaţa şi stai câteva ore, probabilitatea ca părul tău să reziste până duminică dimineaţă este foarte mare, chiar dacă ai un păr fin”, arată specialistul.
Modele de bucle în funcţie de tipul de păr
Dacă vrem să avem bucle perfecte, trebuie să ţinem cont de felul în care ne dorim să arate părul. “Dacă ne punem nişte bigudiuri mici şi ondulăm un păr des şi lung, atunci riscăm să mergem pe varianta afro. Şi poate nu întotdeauna ne dorim acest lucru. Dacă e lung, des şi vrei să ţi-l faci puţin wavy, nu e cazul să-ţi pui bigudiuri sau clipsuri. Foloseşte un ondulator sau placă pentru a avea acele beach waves şi pentru a fi cât se poate de fashion şi trendy.
Dacă părul tău e fin şi rar, atunci e mult mai bine să foloseşti produse mai puternice şi să stai cât mai mult cu clipsuri sau bigudiuri mici, pentru a da rezistenţă în timp. Dacă vei folosi ondulatorul asupra unui păr fin, efectul va fi de scurtă durată, indiferent de produsele pentru care vei opta”, adaugă specialistul.
Tips pentru situaţii extreme
Metoda extremă de a te coafa şi de a face ca buclele să reziste este ca, în loc de spumă, pe părul ud să aplici fixative, iar abia după să începi să îl coafezi.”Varianta asta este valabilă mai mult pentru persoanele cu păr fin şi rar. O să vedeţi că în primă fază, atunci când îl coafaţi, părul va fi sârmos şi se va lucra foarte greu, pentru că fixativul se întăreşte. Însă efectul vor fi bucle rezistente, pe termen lung, mai ales dacă umiditatea este ridicată, suntem la mare sau a plouat.
Aşa cum spuneam, aceasta este o metodă extremă, pe care nu o recomand decât în situaţii de excepţie, nu pentru un coafat de zi cu zi sau săptămânal. Riscăm, altfel, să tocim şi să agresăm părul, iar apoi va fi foarte greu, chiar imposibil de reparat. În orice situaţie, cea mai sigură metodă este să apelăm la un hairstylist cu experienţă pentru a obţine efectul perfect şi pentru a fi totul cât mai sigur”, concluzionează Cristi Pascu.
Sursa: csid.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!