Remedii din cămara ta
Lămâia
Înţepături de insecte: se freacă zona cu o bucată de lămâie.
Gingii bolnave care sângerează – se freacă cu o bucată de lămâie.
Răceli, gripă, febră: se bea sucul unei lămâi, diluat în 1/2 pahar apă, sau se face gargara cu un pahar de apă caldă, la care s-a adăugat sucul unei lămâi.
Arsuri gastrice: se bea lent un pahar cu apă la care s-a adăugat o linguriţă cu suc de lămâie.
Greaţă, vărsături: sucul unei lămâi în 1/2 pahar de apă îndulcită.
Hemoragii nazale: un tampon de vată îmbibat în suc de lămâie.
Dureri de cap: comprese cu suc de lămâie sau felii de lămâie pe tâmple.
Răni sau plăgi infectate: se aplică suc de lămâie ca atare sau diluat.
Merele
Diaree la copii: 500 g mere, date prin răzătoare. Se dau copilului în cinci mese.
Diaree la adulţi: se curăţă un măr de coajă şi se lasă până culoarea sa devine maro (se oxidează în contact cu aerul). În acest fel se eliberează pectina, o substanţă care intră în componenţa celor mai multe medicamente antidiareice.
Erupţia dentară şi enterocolita la sugari: se recomandă un ceai uşor îndulcit. Se taie un măr felii şi se fierbe în 500 g apă, zece minute.
Salvia
Crampe intestinale, dureri
de stomac: sub formă de ceai – pune două linguriţe de salvie într-un sfert de litru de apă, lasă să dea un clocot, apoi acoperă vasul.
Inflamaţii ale gingiilor, gurii şi gâtului: gargară cu infuzie. Se pun două linguriţe de muşeţel şi două linguriţe de salvie în 200 ml apă fierbinte şi se lasă să stea 15 minute.
Transpiraţiile abundente: ceai preparat din trei linguriţe de salvie la un sfert de litru de apă. Atenţie! Aceasta este o doză destul de mare care nu se recomandă celor cu stomac sensibil.
Răni: sub formă de comprese, datorită proprietăţilor astringente şi antiseptice. Infuzia se obţine din două linguriţe de plantă la 200 ml de apă clocotită. Se lasă acoperită 15 minute, apoi se filtrează şi se lasă să se răcească până la o temperatură suportabilă. Se înmoaie o bucată de tifon în infuzie şi se aplică pe rană.
Sursa: Supliment "Femeia"