Culinar.md

Rețetă de POST: Fasole bătută cu ceapă călită

Adaugă în sosul de ceapă câțiva fulgi de ardei iute. Îți garantăm că vei rămâne plăcut surprins de rezultate. Un adevărat deliciu culinar! Așadar, noi îți vom prezenta astăzi o rețetă inedită de fasole bătută cu ceapă călită.

Ingrediente

500 de grame de fasole boabe
patru sau cinci cepe
patru linguri de ulei de floarea soarelui
o jumătate de căpățână de usturoi
câţiva fulgi de ardei iute
două linguri de bulion
sare, după gust
piper, după gust

Mod de preparare

Pentru început vom lăsa fasolea la înmuiat peste noapte, iar a doua zi o vom scurge bine și o vom pune la fiert, de trei ori. După ce ne-am asigurat că fasolea este fiartă, o scurgem de apă, iar apoi o pasăm cu un blender.

Acum, tăiem ceapa julien și o punem la călit în tigaie. După ce ceapa este călită, adăugăm bulionul, câţiva fulgi de ardei iute pentru un gust desăvârșit și amestecăm foarte bine.

Mai departe, frecăm jumătate din cantitatea de ceapa călită, usturoiul pisat și fasolea pasată. La final trebuie să obținem o pastă omogenă. Precizăm că nu vom scurge ceapa de ulei, deoarece așa fasolea va ieși mult mai pufoasă. Iată că ne apropiem de sfârșitul rețetei.

Tot ceea ce mai avem de făcut este să adăugăm sare și piper, după gust. Acum, punem fasolea într-un vas și deasupra turnăm ceapa călită rămasă. Spor la treabă și poftă bună! 

impact.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *