CSI / Rusia

Revista rusească ”New Times”, atacată de hackeri şi amendată de autorităţi în aceeaşi zi în care a publicat o investigaţie despre fiica lui Putin

Agenţia audiovizuală rusească a emis luni un avertisment şi a amendat revista New Times pentru un articol publicat în luna ianuarie care menţiona grupul ultranaţionalist ucrainean Pravy Sektor fără a preciza că este interzisă în Rusia, scrie cotidianul RBC.

O publicaţie poate fi închisă în cazul în care primeşte 2 avertismente în decurs de 12 luni.

”New Times”, înfiinţată în 1943, a abordat în ultimii ani o poziţie mai critică la adresa Kremlinului.

Amenda şi avertismentul au venit în aceeşi zi în care revista a publicat noi informaţii despre fiica cea mare a lui Vladimir Putin, Maria.

Totodată, site-ul revistei a căzut luni, timp de cateve ore.

Kremlinul este suspectat de multă vreme că efectuează atacuri cibernetice asupra oponenţilor politici şi a site-urilor critice.

Editorul New Magazine, Yevgenia Albats, a precizat că revista a mai fost victima unui astfel de atac în 2013, după ce a publicat un interviu cu oponentul lui Putin, Mihail Hodorkovski.

Folosindu-se de date academice, informaţii publice şi declaraţii ale unor angajaţi, ”New Times” a decoperit că fiica cea mare a lui Putin, Maria, în vârstă de 30 de ani, locuieşte într-o clădire bine păzită din apropierea ambasadei americane din Moscova şi studiază, de la absolvire, într-un centru de endocrinologie aflat în subordinea Ministerului Sănătăţii.

Îl are drept profesor coordonator pe Ivan Dedov, care a primit onoruri de stat din partea lui Putin, decretul fiind publicat luni. Fiul lui Dedov a fost numit recent judecătorul la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea Rusiei.

Mariei îi place să călătorească iar în studenţie a făcut turul Marii Mediterane pe un mega-yacht, însoţită de prieteni, scrie ”New Times”.

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *