Război

Rheinmetall construiește un centru de întreținere a echipamentelor militare la Satu Mare pentru a sprijini forțele NATO și Ucraina

Rheinmetall, compania germană de producție de armament, a anunțat că construiește un hub logistic și de întreținere a echipamentelor militare la Satu Mare, în România. Acesta este destinat să ofere servicii de întreținere pentru armele folosite în conflictul armat din Ucraina. Centrul urmează să fie dat în folosință în luna aprilie.

Acesta urmează să “joace un rol central în menţinerea stării de pregătire operaţională a sistemelor de luptă occidentale folosite în Ucraina şi asigurarea disponibilităţii sprijinului logistic”, a afirmat un purtător de cuvânt al companiei.

Centrul localizat în apropiere de graniţa cu Ucraina se va ocupa de întreţinerea obuzierelor, a tancurilor Leopard 2 şi Challenger, vehiculelor de luptă Marder, a transportoarelor blindate Fuchs şi a camioanelor militare.

“Rheinmetall este preocupată în cel mai înalt grad să asigure forţelor NATO şi Ucrainei cel mai bun sprijin posibil”, a subliniat într-un comunicat directorul Armin Papperger. Compania a înfiinţat un centru similar în Lituania în iunie 2022 pentru susţinerea vehiculelor NATO din ţările baltice.

Scopul principal al acestei investiții este acela de a furniza servicii de întreținere pentru armamentul militar al forțelor ucrainene. Satu Mare a fost ales datorită poziției sale strategice, aproape de granița cu Ucraina. Rheinmetall este o companie germană cu experiență în producția de armament și de echipamente militare și are o reputație solidă în industrie. Această investiție va aduce beneficii economice Semenicului, dar ridică și unele întrebări privind implicarea României în conflictul din Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *