Actualitate
Trending

Ribbentrop-Molotov 2 / Scholz crede că al Treilea Război Mondial poate fi evitat dacă Rusia este lăsata să bombardeze pe cine vrea

NATO trebuie să evite o confruntare militară directă cu Rusia, care ar putea duce la un al Treilea Război Mondial, a declarat cancelarul german Olaf Scholz într-un interviu acordat publicației Der Spiegel, întrebat despre faptul că Germania nu a livrat arme grele Ucrainei.

Întrebat, într-un interviu amplu publicat vineri, de ce crede că livrarea de tancuri ar putea duce la un război nuclear, el a spus că nu există o carte de reguli care să precizeze când Germania poate fi considerată parte la războiul din Ucraina.

“De aceea, este cu atât mai important să analizăm fiecare pas cu mare atenție și să ne coordonăm îndeaproape unii cu alții”, a spus el.

Frăția ruso-germană are rădăcini vechi.
Comunistul Veaceslav Molotov vizitează Germania condusă de Partidul Nazist. Întâlnire la „nivel înalt” cu Adolf Hitler (12 noiembrie 1940), după invadarea Poloniei și anexarea Basarabiei de către ruși.

Evitarea unei escaladări contra NATO este o prioritate de top pentru mine. De aceea nu mă concentrez pe sondaje și nu mă las iritat de apeluri stridente. Consecințele unei erori ar putea fi dramatice”, a adăugat cancelarul german.

Vezi și Putin a atacat Ucraina nu pentru că a vrut să adere la NATO

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. De la Ecaterina a 2-a la madam Merkel si acum la Olaf Scholx, Germania a fost sponsorul si partenerul principal al imperialismului rus. Poate ca solutia pentru evitarea unui nou razboi mondial este desfiintarea, divizarea si eliminarea celor doua state din geopolitica globala. Asa cum cele doua actuale entitati se straduiesc sa divizeze UE, NATO si toate statele libere cu atat mai justificata ar fi o reactie de sens invers.
    Doar asa ne spun si legile naturii ca ar fi solutia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *