Externe

Rusia a folosit 70 de mii de militari pentru ocuparea Crimeei

Datele au fost anunțate de Vadim Skibitski, purtatorul de cuvant al Serviciului Principal de Informații al Armatei (GUR), la o reuniune a Consiliului Național de Securitate și Apărare Națională al Ucrainei (CNSAU), transmite LІGA.net.

Skibitski a remarcat faptul că, chiar în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci, in Caucazul de Nord, districtul militar Sud al Federației Ruse, a fost concentrata o grupare semnificativă a forțelor armate și a altor agenții de forta din Rusia.

„Numărul total al forțelor armate, trimise în acea perioadă în districtul militar Sud, a fost de 73 mii de persoane, inclusiv 12 mii de soldați, restul – trupe MAI, FSB, Ministerul pentru Situații de Urgență și alte agenții de securitate. In realitate, aceasta grupare a fost folosita pentru operatiunea de ocupare și anexare a Crimeei”, – a spus el.

Skibitski a descris fazele ocupatiei:

Prima fază a ocupației Crimeei – intre 20-28 februarie 2014 – a presupus transferul in secret, pe calea marii, a forțelor armate rusești.

A doua fază a durat intre 2-10 martie 2014, cand trupele ruse din Crimeea au fost aduse la cel mai înalt grad de luptă.

Cea de a treia etapă a ocupației peninsulei s-a desfasurat intre 10 martie-18 martie. Pe parcursul acestei perioade, la aeroportul Gvardeiskoe din Crimeea a fost infiintat un post de comandă unificat, iar la Dzhankoi – postul de comandă al operatiunii.

În plus, mai mult de 7.000 de soldați, în principal parasutisti si membri ai forțelor speciale au fost concentrati în Crimeea, fiind transferati pe teritoriul peninsulei pe mare și pe calea aerului.

In paralel, Flota Mării Negre era pregatita pentru operatiuni de debarcare de trupe de-a lungul intregii coaste ucrainene a Marii Negre.

Totodata, in regiunile sudice și estice, serviciile speciale rusești au început pregătirile pentru destabilizarea situației, folosind sabotorii pregătiti și agentii din rețeaua de informații, agenții de influență din organele de conducere ale Ucrainei și așa-numita coloana a cincea.

Skibitski a menționat faptul că planul Rusiei prevedea provocarea Ucrainei la folosirea fortei armate în Crimeea, împotriva populației civile și a unităților trupelor ruse, care ar permite Rusiei să înceapă o invazie la scară in Ucraina.

Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *