Război

Rusia Fake News. Șoigu s-a prefăcut că vizitează linia frontului. Unde a fost, de fapt, ministrul rus al apărării

Ministrul rus al apărării Serghei Șoigu a pretins că a vizitat duminică „pozițiile rusești înaintate” din Ucraina, însă oficialul ar fi mers de fapt la 80 de kilometri de linia frontului, în Crimeea, peninsulă anexată ilegal de Rusia în 2014.

Ministerul rus al Apărării a publicat imagini video din elicopter din o așa-zisă vizită a lui Serghei Șoigu în care „a inspectat pozițiile înaintate ale unităților rusești”.

Ministerul rus al Apărării a susținut că Șoigu a vorbit cu trupele despre evaluarea actuală a câmpului de luptă „pe linia frontului” și la un „post de comandă”.

Utilizatorul Twitter @GlasnostGone și voluntarii din cadrul proiectului GeoConfirmed au geolocalizat tranșeele din videoclipul cu ceea ce trebuia să fie o „călătorie de lucru” a ministrului rus al apărării Serghei Șoigu în „zona operațiunii militare speciale”.

Șoigu a survolat, de fapt, o zonă din Crimeea, peninsulă anexată ilegal de Rusia în 2014. Satul Armyansk se află la peste 80 de kilometri de cele mai apropiate poziții ucrainene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *