CSI / Rusia

Rusia lui Putin va FALIMENTA în 2017: Din cauza sancţiunilor țara pierde aproximativ 40 miliarde dolari pe an

Analiştii postului TV au atras atenţia asupra reducerii drastice a rezervelor valutare ale Federaţiei Ruse, care sunt singura sursă de finanţare a deficitului bugetar sub sancţiunile occidentale şi reducerea veniturilor ca urmare a scăderii preţurilor pentru petrol şi gaze în lume.

„Timp de şase luni, rezervele Rusiei au scăzut de la 500 miliarde dolari la aproximativ 370 de miliarde de dolari. Dacă rezervele vor menţine acest ritm de scădere, economia Rusiei se va confruntă cu falimentul deja din 2017, la exact 100 de ani de la Revoluţia din Octombrie”, arată postul de televiziune.

Experţii remarcă că ruşii sunt mai săraci din cauza ambiţiilor imperiale ale preşedintelui lor. Din cauza politicii agresive a Kremlinului contra Ucrainei, ţările occidentale au impus sancţiuni împotriva Rusiei.

„Inflaţia în Rusia a crescut în martie la 16,9%. Acesta este în principal rezultatul deprecierii rublei, a sancţiunilor occidentale şi embargoului rusesc pe produsele alimentare” remarcă canalul TV, menţionând că anul trecut preţurile din Rusia au crescut cu cel mai rapid ritm din 2002 încoace.

TVN24 Biznes i Swiat constată că rubla s-a depreciat cu aproximativ 40%, salariul mediu naţional a scăzut cu 10%, iar numărul şomerilor a ajuns la aproximativ 4 milioane de persoane, sau 5,8% din populaţia economic activă.

„Când salariile sunt în scădere, iar preţurile în creştere, viaţa devine mai grea. Acesta este preţul plătit de ruşi pentru ambiţiile imperiale ale lui Vladimir Putin” susţine canalul tv.

În martie 2014, după ce Rusia a anexat Crimeea, şi a destabilizat situaţia din Donbas prin acţiuni ale serviciilor speciale ruse şi cu sprijinul armatei ruse, ţări precum SUA, Canada, Japonia, Australia şi UE, au introdus sancţiuni împotriva Moscovei.

Experţii europeni au estimat că impunerea de sancţiuni economice a costat Rusia în 2014 – 23 miliarde de euro, iar în 2015 preţul va fi de 75 miliarde de euro.

La rândul sau, ministrul de finanţe Anton Siluanov a declarat că economia Rusiei din cauza sancţiunilor pierde aproximativ 40 miliarde dolari pe an.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *