Externe

Rusia recunoaște că portul Sevastopol a fost lovit de drone aeriene și marine și acuză de atac forțele armate ucrainene / VIDEO

Forțele armate ucrainene ar fi declanșat sâmbătă dimineața, 29 octombrie, un atac concertat împotriva navelor rusești din golful Sevastopol, susține armata rusă, care a recunoscut că două nave au suferit „avarii minore”, susținând că aceste nave participă la asigurarea coridorului maritim pentru cerealele ucrainene.

Video cu momentul în care drona lovește nava rusească – pe canalul nostru de telegram.

Rusia recunoaște atacul de la Sevastopol

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a recunoscut sâmbătă că portul Sevastopol a fost atacat de forțele ucrainene.

De asemenea, acesta a spus într-o înregistrare video că ucrainenii au atacat cu nouă drone aeriene și șapte drone marine, precizând că toate dronele aeriene au fost distruse.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că un dragor maritim și o structură de apărare a portului au suferit „avarii minore”, adăugând că navele vizate de atac sunt dintre cele care participaă la asigurarea coridorului maritim pentru cerealele ucrainene. 

Generalul rus a mai acuzat că „atacul terorist” ar fi fost pus la cale de forțele Ucrainei împreună cu specialiști britanici, care ar fi luat parte și la sabotarea conductelor Nord Stream 1 și 2 din Marea baltică. 

Pe de altă parte, Anton Gherașcenko, consilier al ministrului ucrainean de interne, a postat mai multe imagini cu portul Sevastopol învîluit de fum, spunând că rușii se chinuie să stingă focul care a cuprins o navă.

Potrivit unor surse pe care Gherașcenko nu le numește, atacul din zori în portul Sevastopol s-ar fi soldat cu lovirea mai multor nave din flota Mării Negre, printre care și o fregată.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *