ActualitateExterne

Rusia va amplasa cele mai noi obuziere în apropierea graniţei cu Finlanda

Rusia va desfăşura în curând cele mai noi obuziere ale sale în Districtul Militar Nordic, care se învecinează cu Finlanda şi Norvegia, a declarat şeful conglomeratului de stat pentru apărare Rostec, transmite Reuters.

Testarea noilor unităţi de artilerie autopropulsate Coalition-SV a fost finalizată, iar producţia în serie a acestora a început deja, a declarat Serghei Chemezov, şeful Rostec, într-un interviu acordat agenţiei de presă de stat RIA.

Primul lot pilot va fi livrat până la sfârşitul anului 2023, a spus el, potrivit news.ro.

“Cred că vor apărea acolo (în Districtul Militar Nordic) în curând, deoarece obuzierele din această clasă sunt necesare pentru a oferi un avantaj faţă de modelele de artilerie occidentale în ceea ce priveşte raza de tragere”, a spus Chemezov.

În 2021, preşedintele rus Vladimir Putin a schimbat statutul Flotei ruseşti de Nord, a cărei zonă de responsabilitate era în principal Arctica rusă, în Districtul Militar Nordic, încorporând în acesta şi regiunea Murmansk, care are graniţe cu Finlanda şi Norvegia.

 

De la lansarea invaziei la scară largă în Ucraina în februarie 2022, Moscova a acuzat “Occidentul colectiv” că organizează un război prin procură cu Rusia şi a avertizat că Moscova îşi va consolida forţele la frontierele sale vestice după aderarea Finlandei la alianţa NATO condusă de SUA.

La începutul lunii decembrie, agenţia rusă de ştiri de stat TASS a raportat că un obuzier Coalition-SV a fost deja desfăşurat pe linia frontului din Ucraina.

Obuzierele, cu o rază de acţiune de până la 70 de kilometri, sunt echipate cu un tun modern 2A88 de calibru 152 mm, cu o cadenţă de tragere de peste 10 lovituri pe minut, precum şi cu un sistem modern de automatizare a proceselor de indicare a armelor, de selectare a ţintelor şi de navigare, potrivit TASS.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *