Politică

S-a instituit ziua comemorării celor căzuţi în Afganistan

Parlamentul a adoptat astăzi, în lectura a II-a, un proiect de completare a legii privind Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova.

Potrivit amendamentului de lege, SIS va avea obligaţia de a prezenta anual un raport de activitate în faţa Parlamentului. Modificările au fost votate unanim. 

Deputaţii au votat unanim componenţa nominală a Comisiei Electorale Centrale. Noii membri CEC au depus jurământul.

Iurie Ciocan, unul dintre membri CEC a declarat, dupa investirea sa, ca nu exclude ca va candida la presedintia CEC. "M-am gandit la acest lucru" a spus el.

Potrivit legii, membrii CEC nu trebuie sa fie membri de partid. Ştefan Uratu a spus ca este membru PL şi va depune azi cerere de demisie din partid.

Comisia juridică, numiri şi imunităţi a propus spre examinare deputaţilor componenţa nominală a Comisiei Electorale Centrale, care este următoarea:
PLDM: Iurie Ciocan, Vasile Gafton, Ştefan Creangă
PL: Ştefan Urâtu
PD: Svetlana Guţu
PCRM: Vadim Moţarschi, Alexandru Semionov, Igor Vremea

Din partea preşedintelui interimar Marian Lupu a fost propus Andrei Volintir.

Astăzi Parlamentul urmează să desemneze componenţa nominală a Comisiei Electorale Centrale.  Procedura de votare trebuia să aibă loc ieri, însă a fost amânată la cererea lui Mihai Ghimpu pentru şedinţa de astăzi.

La şedinţă lipsesc deputaţii Sergiu Sârbu (PCRM), Oxana Domenti (PCRM), Anatol Şalaru (PL; se află în deplasare), Mihai Şleahtiţchi (PLDM).

 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *