Samsung, în pragul unui nou „scandal”. Bateriile telefoanelor sale se umflă fără motiv
La șase ani distanță de scandalul Galaxy Note7, care a fost singurul model al companiei retras complet de pe piață în urma problemelor de design interior care au dus la explozii, Samsung se confruntă acum cu altă problemă, legată tot de baterii. Se pare că telefoanele sale sunt echipate cu baterii mai slab fabricate decât cele ale altor brand-uri, acestea fiind predispuse să se umfle după doar câțiva ani în cazul în care nu sunt utilizate, iar uneori chiar și în utilizare. YouTuber-ul MrWhosTheBoss a realizat un clip în care vorbește despre această problemă, acesta întâlnind baterii umflate chiar și pe telefoane noi, precum Galaxy S20 FE și Galaxy Z Fold2.
Doar telefoanele Samsung par să fie afectate de această problemă
Se pare că Samsung are o problemă de construcție a bateriilor din toate telefoanele sale, chimicalele de la interior fiind nepotrivite pentru a rezista mult în timp. Chiar dacă bateriile sunt garantate pentru a funcționa fără probleme timp de cinci ani, acestea „expiră” chiar și mai repede, în 2 sau trei ani. Modele precum Galaxy S8 sau Galaxy S10 sunt acum destul de vechi pentru a ne aștepta la anumite probleme, mai ales după perioade lungi de neutilizare, dar în cazul telefoanelor lansate în ultimii doi ani nu prea există scuze.
Arun Rupesh Maini, cel din spatele canalului MrWhoseTheBoss, a contactat și alți YouTuberi precum MKBHD și JerryRigEverything pentru a verifica cu ei dacă telefoanele lor Samsung mai vechi au probleme similare și a realizat că într-adevăr, și unitățile lor au baterii umflate. Ciudat este însă faptul că doar telefoanele Samsung se umflă, nu și celelalte din „colecții”, precum iPhone-uri vechi sau modele de la OnePlus de acum mai mulți ani.
Momentan Samsung nu a oferit declarații publice referitoare la această situație, însă pare că se „coace” un nou scandal legat de bateriile telefoanelor companiei. Din fericire, aceste telefoane nu par să fie în pericol de explozie, JerryRigEverything spărgând învelișul bateriilor umflate pentru a demonstra că deja chimicalele active au „expirat”, deci nu mai iau foc dacă intră în contact cu aerul, așa cum s-ar întâmpla cu o baterie normală. Chiar și așa, bateriile umflate sunt întotdeauna riscante, atât pentru dispozitive, cât și pentru utilizatori și ar trebui duse la reciclat cât mai repede.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!