ExterneUE / Nato

Secretarul general al NATO: „Este mai bine să fie ajutate acum ţările care se confruntă cu presiunea rusească decât să vedem o evoluţie negativă a situaţiei, cum s-a întâmplat în Ucraina”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că este mai bine să fie ajutate acum ţările care se confruntă cu presiunea rusească decât să vedem o evoluţie negativă a situaţiei, cum s-a întâmplat în Ucraina, la începutul anului, transmite News.ro.

Miercuri, 30 noimebrie, Jens Stoltenberg a fost întrebat într-o conferinţă de presă, la Bucureşti, cum ajută aceste decizii Georgia pentru a deveni membru NATO şi ce poate spune despre întâlnirea pe care a avut-o cu ministrul de externe al Georgiei. 

”Ne-am bucurat să ne întâlnim cu ministrul de Externe din Georgia şi cu ministrul din Bosnia-Herţegovina şi din Moldova. Dacă este o lecţie de învăţat din situaţia din Ucraina este că trebuie să-i sprijinim acum. Cu cât vom oferi mai mult sprijin acestor ţări, fiind diferite, dar confruntându-se cu presiunea rusească în diferite moduri, cu atât mai bine este să-i ajutăm acum decât să vedem o evoluţie a situaţiei care merge în sens negativ, cum s-a întâmplat cu Ucraina la începutul anului”, a transmis Stoltenberg.

De asemenea, el a precizat că toţi aliaţii şi-au exprimat sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. 

”De aceea, în Georgia, spre exemplu, avem centre de pregătire cu formatori din partea aliaţilor şi avem angajamente pentru un sprijin ulterior pentru că trebuie să stabilim un parteneriat pe termen lung cu Georgia şi folosim acest centru de pregătire în acest sens. Toţi aliaţii şi-au exprimat sprijinul puternic pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei. În acelaşi timp, aliaţii au subliniat importanţa implementării unor reforme democratice în Georgia şi lucrează împreună cu Georgia pentru a pune în aplicare pachetul de asistenţă comprehensivă pe care l-am stabilit”, a mai afirmat Stoltenberg.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *