Actualitate

Șefa Procuraturii Anticorupție declară că protestatarii care au luat bani din „kulioacele” lui ȘOR nu vor fi trași la răspundere. „Noi nu analizăm prin prisma protestatarilor, dar analizăm activitatea unui partid politic”

Protestatarii care au luat bani de la Partidul Şor pentru a participa la protestele din centrul Capitalei nu vor fi trași la răspundere. Infracțiunea care i se impută liderilor acestui partid este finanțarea ilegală a unui partid politic. Despre acest lucru a declarat șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, în cadrul unei emisiuni de la Pro TV, transmite TV8.

„Noi nu-i investigăm pe oamenii care-s în stradă şi poate au acceptat 400 de lei, noi nu analizăm prin prisma protestatarilor. Noi analizăm activitatea unui partid politic, care trebuie să respecte unele reguli. Un partid politic poate fi finanţat doar în anumite moduri şi veniturile trebuie declarate. Infracţiunea pe care o examinăm noi este că un partid politic nu primeşte bani în modul stabilit de lege, ci acceptă bani de la un grup criminal organizat”, a declarat Dragalin.

De asemenea, șefa Procuraturii Anticorupție (PA) a declarat că urmărirea penală investighează cum au intrat aceşti bani în Republica Moldova.

„Vorbim despre o distribuire a banilor în numerar, în mijlocul nopţii. Dacă cineva are intenţia de a-i ajuta pe cetăţeni, nu merge noaptea cu maşina, cu pungi negre, cu milioane de lei care sunt distribuiţi într-un mod ascuns. Infracţiunea vizată este finanţarea ilegală a unui partid politic. Ilan Şor spune că banii au ajuns de la el. Urmărirea penală investighează cum au intrat aceşti bani în Republica Moldova” a MAI adăugat ea.

Vă amintim că oamenii legii au efectuat joi, 20 octombrie, peste 50 de percheziții la mai mulți membri membrii și activiștii Partidului „ȘOR” din mai multe localități din țară. Astel, în urma acestora, au fost ridicate circa 20 de pungi cu bani destinați participanților la protestele din centrul Chișinăului. Ar fi vorba în total de circa 3,5 milioane de lei. 

Potrivit PA, până în prezent, 24 de persoane au fost reținute.

Anterior, Veronica Dragalin menționa că au fost reținute aproximativ opt persoane.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *