Actualitate

Șeful NATO: Vestul trebuie să se pregătească pentru ”războiul de uzură”, ”pe termen lung” în Ucraina

Ţările occidentale trebuie să se pregătească ”pentru un război de uzură” pe ”termen lung” în Ucraina, a avertizat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, joi, la Washington, după întâlnirea sa cu preşedintele american Joe Biden, potrivit Le Figaro.

”Trebuie să fim pregătiţi pentru termen lung. Pentru că ceea ce vedem este că acest război a devenit acum un război de uzură”, a declarat Jens Stoltenberg reporterilor.

Preşedintele SUA, Joe Biden, s-a întâlnit, joi, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Casa Albă, în contextul în care alianţa are în vedere paşii următori în războiul din Ucraina.

Zelenski: În cele din urmă, lumea renunţă la petrolul rusesc / Realizarea acestui lucru este foarte dificilă

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că, în cele din urmă, ”lumea renunţă la petrolul rusesc”, referindu-se la al şaselea pachet de sancţiuni pe care UE l-a anunţat împotriva Rusiei. ”Realizarea acestui lucru este foarte dificilă”, afirmă preşedintele. În plus, el a vorbit despre sistemele HIMARS pe care Ucraina le va primi de la SUA, arme care ”vor ajuta cu adevărat la salvarea vieţilor”/

”Uniunea Europeană se îndreaptă treptat către punerea în aplicare a celui de-al şaselea pachet de sancţiuni. Sincer, realizarea acestui lucru este foarte dificilă. Pentru că acest pachet de sancţiuni se referă în primul rând la petrol. În cele din urmă, lumea renunţă la petrolul rusesc”, a afirmat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare.  

Potrivit acestuia, alte ţări, care produc petrol mult mai bun şi mai uşor, ”se pregătesc să înlocuiască livrările ruseşti”. 

”Prin urmare, se pierd venituri uriaşe pentru statul agresor în această sferă. Desigur, Rusia încearcă în mod constant să contracareze acest lucru (…) Trebuie să se obişnuiască cu faptul că o reducere foarte dureroasă a veniturilor este o consecinţă inevitabilă a războiului”, a mai afirmat preşedintele.  

Zelenski a vorbit şi despre ”HIMARS-urile moderne sunt trimise” în Ucraina.  

”Aceste arme vor ajuta cu adevărat la salvarea vieţilor poporului nostru şi la protejarea pământului nostru. Sunt recunoscător preşedintelui Biden, tuturor prietenilor noştri americani şi poporului Statelor Unite pentru sprijinul acordat. Aşteptăm cu nerăbdare”, a mai afirmat Zelenski, adâugând că aşteaptă ”veşti bune despre furnizarea de arme de la alţi parteneri”.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *