Actualitate

Serviciile ruse pregătesc „provocări” împotriva propriilor soldați din Transnistria, pentru a da vina pe Ucraina

Serviciile speciale ruse pregătesc provocări ’’împotriva’’ militarilor Forţelor Armate Ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova pentru a acuza Ucraina că a făcut acest lucru, precizează Direcția Principală de Informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării.

Potrivit comunicatului, unitățile militare ale țării agresoare (n.a. terminologie folosită în documentele oficiale ucrainene pentru a face referire la Rusia) și sateliții săi primesc ordine să se pregătească pentru astfel de provocări.

Potrivit serviciului militar ucrainean de informaţii, comandanţii Forțelor Armate din regiunea transnistreană a Republicii Moldova au participat pe 13 ianuarie la o ședință oficială în cadrul căreia s-a susţinut că sunt așteptate provocări din partea Ucrainei în zona depozitele de muniţie ale Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) din Transnistria.

În comunicatul GUR se mai precizează că ordinele de aducere a brigăzilor militare ale GOTR la un nivel superior de pregătire pentru luptă nu au fost încă date, dar s-a subliniat că personalul „din prima linie” trebui să fie pregătit să ’’îndeplinească sarcinile care îi sunt atribuite.”

Aceste acţiuni au loc în contextul tensiunilor provocate de desfăşurarea a cel puţin 100.000 de militari ruși în apropierea graniței cu Ucraina și al lipsei unor rezultate concrete în discuțiile pe teme de securitate purtate săptămâna aceasta de diplomații ruși cu oficiali americani, de la NATO și în cadrul OSCE pentru detensionarea situaţie de frontiera estică a Europei.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *