CSI / RusiaRăzboiUcraina

Serviciile secrete britanice: Rusia se teme de un atac ucrainean asupra orașului Melitopol și își construiește o apărare în profunzime în regiunea Zaporojie

În rezumatul zilei de miercuri, Ministerul britanic al Apărării raportează că Rusia a întărit intensiv liniile de apărare în regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei în ultimele săptămâni. Cel mai probabil, Grupul de Sud al forțelor ruse este responsabil pentru această zonă, potrivit Sky News.

„Până în prezent, Rusia a finalizat crearea a trei straturi de zone defensive în acest sector, cu o lățime de aproximativ 120 km. Acestea constau în prima linie de poziții de luptă înaintate, apoi două zone de fortificații aproape continue și mai bine echipate. Distanța dintre aceste zone este de aproximativ 10-20 km”, arată serviciile secrete britanice.

De asemenea, agenția presupune că Rusia a făcut un astfel de efort, deoarece este convinsă că forțele armate ale Ucrainei iau în considerare posibilitatea unei ofensive spre Melitopol. Acest oraș a fost capturat de trupele rusești în primele zile ale invaziei, iar acum în Federația Rusă este considerat rusesc, centrul administrativ al acelei părți din regiunea Zaporojie pe care Kremlinul a reușit să o ocupe.

Această linie de apărare are potențialul de a deveni un obstacol serios pentru forțele ucrainene, potrivit serviciilor de informații, dar eficiența sa depinde aproape în întregime de furnizarea de artilerie și personal suficient.

Nu este clar dacă Grupul de Sud al trupelor rusești va reuși să adune aceste resurse, se arată în raport.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *