CSI / Rusia

„Simfonia lui Surovikin”, delir al propagandei ruse, după atacurile cu rachete comandate de Generalul Armaghedon: „Ucraina se va întoarce în epoca de piatră”

Pe 10 octombrie, armata lui Putin a bombardat sălbatic Ucraina, loviturile cu rachete făcând zeci de victime civile, morți și răniți. Atacul a fost comandat de generalul Serghei Surovikin, noul comandant al trupelor ruse din Ucraina. Site-ul de știri pro-Kremlin Life, editat de la Moscova, elogiază acțiunea celui supranumit Generalul Armaghedon și scrie că „Ucraina există astăzi, dar poate să nu existe mâine”.

Sub titlul „Răspuns pentru Podul Crimeei sau Simfonia lui Surovikin: De ce atacurile Rusiei asupra Ucrainei din 10 octombrie sunt doar începutul”, sursa citată scrie că loviturile cu rachete asupra infrastructurii ucrainene au dus la întreruperi de curent în toată țara, dar aceste dificultăți sunt „doar începutul marilor probleme ale Ucrainei atât în ​​viața civilă, cât și pe câmpul de luptă”.

Urmează apoi laude fără măsură la adresa eficienței atacurilor ruse și amenințări fără rețineri adresate Ucrainei: „Rusia nu se va limita la aceste măsuri, dacă Kievul va continua să încerce atacuri teroriste pe teritoriul Federației Ruse. După cum mărturisesc evenimentele din ultimele 24 de ore, apărarea aeriană ucraineană este neputincioasă împotriva armelor rusești de înaltă precizie. Și dacă Kievul nu se răzgândește și nu intră în negocieri, va fi aplicat din nou și la o scară mult mai mare”.

Articolul trece în revistă pagubele sistemului energetic ucrainean provocate de atacul rusesc, fără să menționeze loviturile asupra civililor și uciderea acestora, subliniind că Ucraina va intra într-o criză energetică din care nu are cum să iasă, pentru că centrala nucleară de la Zaporojie, care poate furniza 40% din volumul de energie necesar țării, e sub ocupație rusă.

„Dacă Ucraina nu oprește bombardamentele teroriste, va exista o continuare până când va fi pusă în sfârșit la locul ei”, a spus Alexei Leonkov, un expert militar rus, figură proeminentă a propagandei de la Moscova.

Life sugerează că atacurile vor continua până când Ucraina va fi lăsată complet fără energie: „Dezactivarea întregii infrastructuri energetice va complica în mod semnificativ viața nu numai a departamentelor guvernamentale responsabile pentru crimele din Donbas, cum ar fi SBU, ci și a ucrainenilor obișnuiți. Dar dacă în viitorul foarte apropiat cursul politic al conducerii țării nu este refăcut, atunci schimbările vor afecta fiecare locuitor al Ucrainei, indiferent în ce regiune locuiește”.

„Ucraina există astăzi, dar poate să nu existe mâine”, e unul dintre intertitlurile materialului, care subliniază că bombardamentele vor distruge și legăturile de transport, mai ales pe calea ferată, și astfel Ucraina va fi împiedicată să continue efortul de război.

„Dacă vom continua să lovim nodurile feroviare, atunci astfel de măsuri vor priva Kievul de posibilitatea de a primi asistență militară din partea Statelor Unite și țărilor europene, precum și combustibil din România și Moldova”.

Din același motiv, Forțele Armate ale Ucrainei nu vor putea exporta echipamente de fabricație occidentală pentru reparații în Polonia și România. În același timp, asistăm departe de o acțiune unică a Forțelor Armate RF. Este foarte posibil ca aceasta să fie doar prima fază, începutul căii pentru o „oprire” sistemică în toată Ucraina. O lovitură adusă infrastructurii energetice ar putea fi urmată de distrugerea completă a sistemului de transport al Ucrainei”.

Urmează apoi un elogiu la adresa lui Serghei Surovikin, generalul care conduce de săptămâna trecută armata rusă implicată în ceea ce Rusia numește Operațiunea Militară Specială din Ucraina. Surovikin a înplinit pe 11 octombrie 57 de ani.

Se scrie că el a arătat chiar în prima zi după numire că nu se teme să-și asume responsabilitatea. Trupele au dovedit că pot acționa extrem de dur acolo unde au încercat să evite să facă asta înainte. În mass-media ucraineană și în alte mass-media străine, atacul masiv din 10 octombrie a fost deja numit Simfonia lui Surovikin.

În prima jumătate a zilei de 11 octombrie, a devenit cunoscut faptul că această „simfonie” poate fi interpretată atât timp cât este necesar pentru îndeplinirea sarcinilor atribuite. Marți dimineața devreme, Forțele Armate RF au lansat noi lovituri împotriva infrastructurii ucrainene. Complexele energetice situate în regiunea Vinnița, Zaporojie, regiunea Mikolaiv, Kiev, Lvov, Rivne, Odesa, regiunea Hmelnițki se aflau în zona de bombardare.

„Dacă bunul simț (sau cel puțin rămășițele sale) nu îndeamnă conducerea Ucrainei la negocieri și la îndeplinirea cerințelor Rusiei, atunci Forțele Aerospațiale, Marina și forțele de rachete pot ridica și mai mult ritmul și în câteva ore nu mai rămâne piatră pe sistemul energetic ucrainean, iar țara se va întoarce în sfârșit la epoca de piatră”, e amenințarea apocaliptică a rușilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *